A nap, amikor a Fidesz a macedón bűnözőt választotta a becsület helyett

Korrupció Politika Valódi hírek
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://24.hu/poszt-itt/2018/11/20/orban-viktor-nikola-gruevszki-menekultstatusz/?fbclid=IwAR0h6QysBKHGnvIMKFT6ep_cRdVHe6_sILUh0pfm1raL9U_U89ko2_Qbwqs

Magyarország ma az a hely, ahol menekültstátuszt kap Nikola Gruevszki macedón bűnöző, volt miniszterelnök. Persze tudhattuk, hogy ez az a hely, hiszen itt miniszter az a Rogán Antal, akinek az ötletére létrejött letelepedésikötvény-program nyomán a magyar emberek, azaz a költségvetés 17,5 milliárd forintot bukott, többségükben offshore-cégek több mint 150 milliárdot nyertek, miközben nyilvánvalóan nemzetbiztonsági kockázatot jelentő emberek jutottak magyar papírokhoz.

Ezen a helyen tehát igazából úgy is kellett lennie, hogy Gruevszki menekültstátuszt kap, még akkor is, ha ezzel Orbán Viktor és a Fidesz tagadja minden mondatát, gondolatát, érvét, amelyet az utóbbi időben mondott. Nézzük szépen sorban, hogyan mutatja be a Fidesz, hogy a kifosztás szükségszerűségén kívül nincs mondása Magyarországról.

  • Migráció. A Fidesz évek óta a bevándorlásra építi politikáját, Orbán népszavazást is szervezett az ügyben, jogszabályok sorát módosították, kerítést húztak fel azért, hogy „mi dönthessük el, kivel akarunk élni”. Az aktuális döntés szerint macedón bűnözőkkel. És nem elég, hogy a határnál kopogtató Gruevszkit beengedték, ahelyett, hogy tranzitzónába küldték volna, egyenesen kivételes elbánást kapott. Sőt, magyar diplomaták fuvarozták Albániából Gruevszkit. Hogy aztán hivatkozzanak olyan jogszabályra, amelyet terhes nőkre, fogyatékosokra, szülő nélkül érkező gyermekekre találtak ki, ráadásul nem alkalmazható aktuálisan, mivel a kormány a tömeges bevándorlás miatt válsághelyzetet hirdetett. Tehát jelenlegi tudásunk szerint elítélt bűnözőnek kell lenni ahhoz, hogy  a magyar kormány kivételezzen valakivel.
  • Szuverenitás. A magyar kormány évek óta építi a politikáját arra, hogy az európai intézmények működését érintő kritikái valójában a szuverenitásvita részei. Azaz Brüsszel nem akarja, hogy Magyarország döntsön saját ügyeiben. Miután ezt elégszer elismételték, fogták magukat, és döntöttek Macedónia belügyeiben. Ha van kormány ma Európában, amelynek nincs erkölcsi alapja az ilyen típusú intervencióhoz, az a magyar. Már ha elfogadjuk, hogy Orbán Viktor, Szijjártó Péter és társaik valóban komolyan beszélnek fellépéseik alkalmával. Ellenpróbaként érdemes lenne tesztelni, mi lett volna a magyar kormány reakciója, ha a Sukoró-ügyben elítélt Tátrai Miklóst Bécsből portugál diplomaták kocsikáztatják Lisszabonba, hogy végül menedékstátuszt kapjon a magyar igazságszolgáltatás megbízhatatlansága, a kormány politikai bosszúja miatt.
  • Európa. Macedónia az Európai Unió tagjelölt országa, amelynek – mint arra a Magyar Idők részletgazdag dolgozata felhívja a figyelmet – az idei országjelentésében az igazságszolgáltatás terén is problémákat rögzítettek. Mármint az Európai Bizottság. Merthogy ez a szervezet készíti ezeket a jelentéseket, azaz amennyiben e testület bírálata legitim, akkor nyilván annak kell tekinteni a magyar országjelentésben vagy akár Sargentini-jelentésben foglaltakat is. Azaz Orbánék a mostani eljárást arra alapozzák, hogy az európai intézmények milyen problémákat tártak fel Macedóniában, mit sem törődve azzal, hogy ezzel egyúttal elismerik ezeknek az intézményeknek a szerepét az országok demokratikus helyzetének vizsgálatában, miként véleményük legitim jellegét is. Ami azért különös, mert Sargentini szövege nagy mennyiségben sorolja ezeknek a testületeknek az állásfoglalásait.
  • Bűn és terrorveszély. Amikor Orbán Viktor 2010-ben átvette a hatalmat, alapvetése volt, hogy véget vet a korrupt korszaknak, jönnek a tiszta idők. Ezeknek az időknek a mocskosságára egy szerény felsorolással szeretnénk felhívni a figyelmet anélkül, hogy elmerülnénk a Mészáros Lőrincfémjelezte korszakos kifosztásban. 1. Ghaith Rashad Pharaon. Szaúdi üzletember, aki megvette a régi Posta-székházat a miniszterelnök vejének cégétől, 25 éve körözte az Interpol, Amerikában pénzmosással, korrupcióval gyanúsították. Orbán kijelentette, Pharaon nem nemzetbiztonsági kockázat. 2. Zaid Naffa Jordánia tiszteletbeli konzulja. A terrorátvilágításon megbukott, Pharaon jó ismerőse, embere, az Elios-ügyben különleges érdemeket szerző Tiborcz Istvánnal is lefotóztákkávézás közben. 3. Atiya Khoury, szerepel az Egyesült Államok szankciós listáján, az amerikaiak szerint ő Bassar al-Aszad szíriai diktátor egyik legfontosabb pénzembere. A letelepedésikötvény-programnak köszönhetően jutott magyar papírokhoz. 4. Ramil Safarov azeri baltás gyilkos, alvó örmény katonatársát ölte meg. Magyarország kiadta, hazájában, ahogy várható volt, rögtön szabadon engedték. 5. Nikola Gruevszki, akit egy korrupciós ügyben, egy Mercedes beszerzése miatt ítéltek el, egyébként több tízezer ember illegális lehallgatásában is érdemeket szerzett.
  • Törvény előtti egyenlőség. Jó tudnia mindenkinek Magyarországon, hogy itt törvények felett az áll, akit elítéltek korrupció miatt. Azaz Magyarországon létezik azoknak a kasztja, akiknek mindent lehet, miközben milliók szakadnak meg a munkában, és igyekeznek törvényeink szerint élni, ám sohasem számíthatnak majd különleges elbánásra. Akik ledolgozzák az életüket az országért, azoknál ugyanis vannak egyenlőbbek. Például Nikola Gruevszki macedón elítélt. De friss példa, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűncselekmény hiányában fejezte be a nyomozástElios-ügyben, miközben az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalának jelentése szerint a szervezett bűnözés feltételeinek is megfeleltethető módon csaltak a közbeszerzési eljárások alkalmával, hogy aztán a nap végén milliárdos magánvagyon képződjön a miniszterelnök környezetében, a vejénél.

Ez csak a felvetések egy része, sorolhatnánk napestig, de ennyi éppen elég ahhoz, hogy értsük, mit jelent Orbán Viktornak Magyarország. Mit jelentenek a szavak, amelyeket nemzeti ünnepeink alkalmával mond szabadságról, hősökről, erkölcsről, igazságról. Mit jelent a mosoly a szája szélén, amikor kollégánknak azt mondja a Gruevszki-ügyben, kérdezzük a jogászokat.

Ennyiből pontosan értjük mit jelent neki Magyarország.

Annyit, hogy legvégül már annak is tudunk majd örülni, hogy ebből a nyomorult Gruevszki-ügyből legalább kihagyták a letelepedésikötvényes offshore-cégeket. Ha már odadobták az ország becsületét, legalább kápéban nem kellett fizetnünk nekik ezért.

Lájkold a Facebook oldalunkat