Szíjjártó feltűnt a Quaestor-ügyben és a parkolási maffia ügyben is

Károsultak Korrupció Lopás Szíjjártó Péter Valódi hírek
Oszd meg másokkal is

Szíjjártó Petike bizony benne van a sűrűjében, talán egy szinten van a rogán-habony-féle, vagy tiborcz-orbán-féle maffia-módszereken alapuló eljárásokkal. Talán igaza is van? Könnyebb ellopni a keményen dolgozó kisemberek pénzét, mint megdolgozni azért. Bár az egész fidesz-rendszerre jellemző a lopás, a csalás, a tolvajlás. Ők tolvajok. Minket először a Quaestor-ügy, majd a sorban következő többi lehúzás érintett a legjobban. Most pedig itt a parkolás-ügy. Ha fizettél már valaha parkolásért a fővárosban, vagy akár csak büntetést, akkor bizony ennek a maffia-rendszernek fizettél. És ne felejtsük el, a parkolás-biznisz fidesz-mszp támogatással működik!

Elolvasom a cikket! forrás 444.hu

Két politikai kalandor hajmeresztő akcióval próbálta kicsavarni a ferencvárosiak kezéből a parkolási bizniszt

Számos meredek dolgot láttunk és hallottunk az elmúlt másfél évben, mióta a fővárosi parkolás ügyeivel foglalkozunk. Néztük, ahogy kilószámra hordják ki az aprópénzt az önkormányzati széfből, láttuk, ahogy ellenőrizetlenül áramlanak a 100 milliók, láttuk, ahogy feketén működő fantomcégek hálója végez önkormányzati munkát, ahogy az MSZP és a Fidesz alkut kötve adja át a parkolási bevételeket sáros múltú vállalkozóknak, de az alábbi manőver talán még ezeken is túltesz. A főszerepben két fideszes politikai kalandor, akik szembe mennek egy kerület teljes képviselő-testületével. A cél egy 10 évre szóló parkolási szerződés, a tét pedig 10 milliárd forint közpénz. 

Kivágott jelenet

Minden filmnek vannak kivágott jelenetei, amik nem feltétlenül azért kerülnek ki a végső verzióból, mert rosszul sikerültek, hanem például azért, mert félreviszik az alaptörténetet vagy túl markáns új szálat indítanak a cselekményben. A budapesti parkolásról szóló filmnek is vannak ilyen részei, amiktől fájó szívvel, de meg kellett válnunk. Az egyik ilyen végül kikerült, de önmagában is nagyon izmos rész azt mutatta be, hogyan bukkant fel a semmiből egy Fidesz közeli cég, és hogyan próbálta a nagymenők elől megkaparintani az egész ferencvárosi parkolási bizniszt, és bizony csak egy hajszálon múlt, hogy végül nem sikerült nekik. Következzen egy kimaradt jelenet!

Pár nappal azután, hogy bemutattuk a parkolásról szóló filmet, híre ment, hogy Martos Dániel, a területért felelős kincstárnok távozik posztjáról. Bácskai János polgármester váltig tagadja, hogy a számos sötét ügy és a parkolási káosz vezetett a szakításhoz. Azt állítja, hogy Martos kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot, ezért hagyta el a kerületet. Ezzel szemben, a Fidesz-frakció környékéről jött megbízható információink szerint maga Kocsis Máté, a 9. kerületért felelős országgyűlési képviselő szorgalmazta, sőt követelte Martos mielőbbi távozását. Lehet, hogy a két állítás nem zárja ki egymást. Tehát Martosnak mennie kellet, de közben volt egy remek ajánlata is. De erről majd később.

Egy utolsó nagy húzás

Martos Dániellel a kerületi Fidesz a legbefolyásosabb emberét vesztette el. A kegyvesztetté vált, 34 éves pártkatona kampányokat vezényelt le, irányította a helyi Fidelitast, majd a frakciót, végül a kerületi vagyont bízták rá. Eközben viszont botrányt botrányra halmozott, hogy mást ne említsünk kulcsszereplője a kerületi lakás és parkolási botránynak. 

De a Fideszen belül is irracionálisan vakmerőnek tartott Martos utolsó kerületi húzása volt igazán hajmeresztő.

2017 decemberben a nyilvánosság nyomására hivatkozva, számtalan botrány után a testület úgy döntött, hogy végre megválik a parkolási cégétől, a Fer-Park 2010 Kft.-től és új közbeszerzést ír ki. 

Akkor azt hihettük, hogy győzött az igazság. De nem egészen így történt. 

A 2018-as új pályázat lebonyolítását Martos Dániel és Papcsák Ferenc volt zuglói polgármester ügyvédi irodája vállalták magukra. Papcsákról ebben az időben az a pletyka terjedt, hogy egyfajta intendánsként érkezik rendet rakni a botrányoktól hangos kerületbe. (Ha szeretnék tudni, mit jelent az, ha a Fidesz intendánst küld valahová, akkor érdemes elolvasni az alábbi interjút, amiben Kubatov Gábor szegedi működése tárul fel.) 

Tovább olvasom a cikket!

Lájkold a Facebook oldalunkat