orbán soros

Soros: Orbán megvásárolta az MSZP vezetőit

Korrupció Lopás
Oszd meg másokkal is

Csütörtökön a davosi Világgazdasági Fórumon tartott beszédet Soros György, az újságíróknak tartott eseményen pedig több dolog is szóba került, a legérdekesebbnek azonban mindenképpen az bizonyult, hogy a magyar származású üzletember szerint Orbán Viktor megvásárolta az MSZP vezetőit, a maffiállam tökélyre fejlesztése miatt pedig ismét minden esélye megvan arra, hogy újraválasszák.

 

Az üzletember Magyarországgal kapcsolatban arról beszélt, hogy Orbán az ő démonizálására alapozza a kampányát, ez pedig jól látszott a róla szóló nemzeti konzultáció esetében is. Mint mondta, ebben hét olyan állítás szerepelt, melyek mindegyikét megcáfolta, sőt az egyik pontban másodfokon pert is nyert a Magyar Helsinki Bizottság, ekkorra azonban már lezárult a konzultáció. Szerinte ebből látszik, hogy sajnos a miniszterelnök “nagy sikerrel működteti a maffiaállamát”.

A java azonban még hátra volt, Soros ugyanis ezt követően azt mondta, hogy 

ORBÁN MEGVÁSÁROLTA AZ MSZP VEZETŐIT ÉS A FELTÖREKVŐ KISPÁRTOKBAN IS MEGVANNAK A KÉMEI, ÍGY PEDIG BORZASZTÓAN NEHÉZ ÖSSZEFOGNIUK ÉS ELÉRNI A MEGVÁLASZTÁSHOZ SZÜKSÉGES SZAVAZATSZÁMOT.

Álláspontja szerint éppen ezért valószínűleg idén is a Fidesz nyeri majd a választást.

Hasonlót egyébként már Botka László is mondott lemondásakor, később pedig bővebben is kifejtette ezt, mikor azt mondta, hogy a Fidesz ellene folytatott médiahadjárata alatt sokszor baloldali politikusok szolgáltatták ellene a muníciót.

A Soros-nyilatkozatra a szocialisták közül elsőként Kunhalmi Ágnes budapesti elnök reagált a Facebookon: A Fidesz szerint Soros vette meg az MSZP-t, Soros szerint a Fidesz. Ezek szerint valamit jól csinálunk. Soros egy dolgot tehet: Karácsony Gergelyre szavaz. <3>

Az MSZP közleményében azt írta péntek reggel: “Ha valaki, hát Soros György pontosan tudhatná, milyen nehéz védekezni egy alaptalan hazugság ellen. Ezzel szemben tény, hogy eddig 47 képviselőjelöltünket visszaléptettük, és partnereinkkel létrehoztuk a Változás Szövetségét a Fidesz bukásának érdekében. Az MSZP tehát komoly árat fizetett a kormányváltásért. Ezek után persze lehet még vádaskodni, de ez ugyanolyan mese, mint a nem létező Soros-terv.”

A szocialisták szerint Soros butaságokat mond: “Mi mindig azt mondtuk, hogy Soros Györgynek nincs mindenben igaza. Mostani nyilatkozatában a Fideszt illetően igaza van, az MSZP-ről butaságokat mond.”

Trump, Putyin egykutya

Trump maffiaállamot építene, de nem tud.

– jelentette ki Soros, ami többek közt azért is érdekes, mert a mai nap folyamán már olvashattuk tőle ezt a kifejezést, méghozzá a Financial Times Orbánról írt portréjában, ahol a milliárdos is megszólalt és azt is elmondta, hogy a maffiaállam megnevezést Magyar Bálint, korábbi SZDSZ-es oktatási minisztertől vette át.

Arról is beszélt, hogy a Trump-adminisztráció veszélyt jelent a világra, de szerinte ez csak egy átmeneti jelenség, 2018-ra hatalmas demokrata feltámadást jósol. Putyin rezsiméhez sem volt kedvesebb, arról egyszerűen csak annyit mondott, hogy egy elnyomó rendszerről van szó.

Szabályozni kell a techóriásokat

Soros beszállt a techóriások, főként a Facebook és a Google ellen indult támadáshullámba is, beszédében ugyanis elmondta, szigorúbban kéne szabályozni őket, ugyanis jelenleg ezek a monopolizált óriáscégek a versenynek és a felhasználóknak is ártanak.

Mint mondta, ugyan a Facebook és a Google is azt állítják, hogy csupán információt adnak át, azonban mivel szinte teljesen monopolisztikusan működnek, valójában már inkább közszolgáltatók, ezért a jelenlegi szabályok nem elegendőek a kordában tartásukra. Arra is kitért, hogy ezek a cégek valószínűleg meg is alkudnának annak érdekében, hogy bejussanak a kínai piacra.

Álláspontja szerint ezzel szövetség jönne létre egy autoriter állam és a rengeteg információval rendelkező cégek között, amivel összeboronálnák a cégek és az állam megfigyelő rendszereit, ez pedig olyan totalitárius kontrollt hozna létre, amit még Orwell sem tudott volna elképzelni.

Lájkold a Facebook oldalunkat