Régi hír: Bedőlt a Quaestor telekomcége, elrendelték a felszámolását

Brókerügyek Károsultak Korrupció Quaestor Szíjjártó Péter Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://blog.atlatszo.hu/2016/12/bedolt-a-quaestor-telekomcege-elrendeltek-a-felszamolasat/

Hivatalosan is bedőlt a Tarsoly Csaba-féle Quaestor-csoport telekommunikációs vállalkozása, a nemzetközi befektetésnek szánt Quaestel. A bíróság fizetésképtelenné nyilvánította az internetalapú távközléssel próbálkozó Quaestel Telekommunikációs Kft.-t, és elrendelte a cég felszámolását.

A cég a 2015-ben bedőlt Quaestor-csoport tagja: közvetett és közvetlen fő tulajdonosa az anyacég Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt., illetve érdekelt benne az ügyészség által is egyelőre hiába keresett amerikai Öcsödy Péter. A cég eddig – ellentétben a valaha burjánzó Quaestor-csoport legtöbb tagjával – nem felszámolás, „csak” végelszámolás alatt állt.

Pedig eddig sem volt különösen jó bőrben. Tavalyi mérlege közel 93 millió forintos veszteséget mutatott, kötelezettségei meghaladták az 1,3 milliárd forintot. Az anyacég Quaestor üzletrészét végrehajtás terheli, a cégre rátáblázott a NAV és a rendőrség vagyon-visszaszerzési hivatala is.

A Quaestel tipikus esete volt a Quaestor értelmetlen pénzfaló befektetéseinek. Az Egyesült Államok-beli központból próbálkozott szolgáltatni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A cégcsoportba tartozó, Svájcban bejegyezett – szintén Öcsödy igazgatásával működő – Quaes Tel Africa AG és a Quaes Tel Middle East AG is felszámolás alatt állnak.

Eközben a bíróság nemrégiben kizárta a Tarsoly és társai elleni vádat megalapozó igazságügyi szakvélemények egyik készítőjét. Kiderült ugyanis, hogy az illető egy olyan céget is vezetett, amely a sértettként kezelt Quaestornak is dolgozott. Márpedig ez összeférhetetlen.

Tovább olvasom

Lájkold a Facebook oldalunkat