Matolcsy Gyuri

Matolcsyék vagdalkoznak: támadássorozattal vádolják a HVG-t

Korrupció Lopás Matolcsy György MNB
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20180131_Matolcsyeknak_eldurrant_az_agya_tamadassorozattal_vadoljak_a_HVGt

Szakmai kérdéseinkre azóta sem válaszolt, de vádaskodó sajtóközleményt gyorsan ki tudott adni az MNB, miután megírtuk, hogy közel egy éve nem vesznek észre egy elítélt bűnözőt egy tőzsdei cég vezetői posztján. Ebben erősen csúsztatva azt állítják, hogy rajtuk kértünk számon egy bírósági ítéletet, pedig pont azt firtattuk, tőzsdei felügyeletként miért nem tesznek lépéseket.

„Ismét szakmaiatlan támadást intézett egy politikai hetilap a Magyar Nemzeti Bank ellen” – ezzel a fordulattal indul a MNB szerdai sajtóközleménye. Matolcsyék utoljára múlt héten vagdalkoztak hasonlóképpen egy korábbi cikkünk miatt, ezért írnak ismételt támadásról, annyi a különbség, hogy az ezt elkövető „egy hetilap” elé most már a politikai jelzőt is hozzábiggyesztették.

A sajtóközleménnyel szerda reggeli cikkünkre reagáltak, amelyben beszámoltunk arról, hogy a milliárdos csomagolóanyag-gyártó Kartonpack elnöke továbbra is az a Kerék Csaba, akit tavaly márciusban jogerősen elítéltek, egyben a cégvezetéstől is eltiltottak a Kulcsár-ügyben. A másodrendű vádlottként három év szabadságvesztésre és pénzbüntetésre ítélt Kerék azonban simán ott felejtette magát a tőzsdei cég vezetői posztján, ami érdekes módon közel egy éve nem tűnik fel az MNB-nek mint felügyeleti szervnek. A cégbíróság pedig nem vette fel azoknak a listájára, akiket jogerősen eltiltottak a cégvezetéstől.

Miután kérdőre vontuk az MNB-t, kitérő választ adtak, illetve arra hivatkoztak, hogy kezdeményezték a törvényességi felügyeleti eljárást, viszont nem árulták el ennek időpontját. Pedig nem mindegy, hogy vajon csak azután léptek-e, hogy felhívtuk a figyelmüket Kerék Csaba pozíciójára.

Az MNB-nél múlt hét óta ott van erre vonatkozó sajtómegkeresésünk, amire válasz még mindig nem jött. E helyett szerdai közleményükben azt állítják, hogy nincs hatáskörük „a bíróságok által büntetőeljárásban hozott ítéletek végrehajtására”. Amit nem is állítottunk, mégis megpróbálják úgy beállítani, hogy „a Kartonpack Nyrt. vezetőjét érintő ítélet végrehajtását – tévesen – rajtuk kérjük számon”.

Mindez Matolcsyék szerint lapunk „a valótlanságokon, csúsztatásokon alapuló támadássorozatába” illeszkedik. De szerencsére az MNB „a politikai lap támadásai ellenére is határozottan és a jogszabályok keretei közt végzi felügyeleti feladatait, és visszautasítja a politikai indíttatású támadásokat” – közölték. Akinek van kedve tovább olvasni a sajátos gondolatmenetet, itt megteheti!

Lájkold a Facebook oldalunkat