Quaestor-telekre álmodták a budapesti olimpiai falut

Kiemelt hírek NOlimpia Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20150623_Quaestortelekre_almodtak_a_budapesti_oli

Tarsoly Csaba óriási beruházást álmodott arra a Duna-parti telekre, ahová a megvalósíthatósági tanulmány szerint az olimpiai falut álmodta a PwC. A falu utóhasznosításáról elnagyoltan írnak a tanulmányban, lehetséges, hogy közszolgálati pályakezdőket és alkalmazottakat helyeznek el majd ott.

A Duna City telkére álmodta a budapesti olimpia megvalósíthatósági tanulmányát készítő PwC az olimpiai falut (térképünkön pirossal jelölve) – vette észre a 444.

A helykijelölésben az az érdekes, hogy azon a telken épült volna a Tarsoly Csaba-féle Quaestor gigantikus beruházása, a Duna City. Erre alapozva akarta nagyra, egészen a 300 milliárd forintos értékig növeszteni cégbirodalmát. A projekthez impozáns látványtervek is készültek.

Ám a beruházásból végül nem lett semmi, és a magyar állam a Quaestor bedőlése előtt rövid idővel arab befektetőknek akarta eladni a területet.

Az olimpiáról szóló tanulmányban erről így írnak: “a területet városrendezési tervek vegyes területhasználatra, intenzív beépítésre jelölik (az ide vonatkozó fejlesztési elképzelés a Duna City projekt néven ismert).” A telekre 17 ezer fős olimpiai falut terveznek a dokumentum szerzői, amelynek utóhasznosításába nem mennek bele részletesen: a lakások egy részét eladnák, egy másik részében pedig “közszolgálati pályakezdők és alkalmazottak” élhetnének kedvezményes áron. Kollégium is épülhet a reménybeli olimpiai falu helyén.

Lájkold a Facebook oldalunkat