Rengeteg pénzt tartott a Quaestornál a keleti nyitás csodafegyvere

Kiemelt hírek Korrupció Quaestor Szíjjártó Péter
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20160704_Rengeteg_penzt_tartott_a_Quaestornal_a_keleti_nyitas_csodafegyvere

9,37 milliárd forintot tartott a becsődölt brókercégben a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt, derült ki. A cég Fidesz-közeli tanácsadókat is alkalmaz.

Egyre több érdekesség derül ki a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt-ről (MNKH). Nemrégiben az MNO átnézte a tanácsadói szerződéseket, és kiderült, hogy Nógrádi György bizotnságpolitikai szakértőtől számos volt fideszes csókosig többen állnak tanácsadói szerződéssel üzleti kapcsolatban az MNKH-val. Most pedig az derült ki, hogy a Quaestor-ügyben is érintett cég óriási pénzeket tartott a becsődölt brókercégben – két nap alatt 9,37 milliárd forintot utalt át a Quaestornak 2013-ban, írja a 444.

Ebből két év alatt 5,5 milliárdot élt fel az MNKH, majd a cég csődjének napján, 2015. március 9-én 3,8 milliárdot kapott vissza – hihetetlen mázli, hogy pont elkerülték a Quaestor csődjét. Vagy okozták: “a magyar állam befektetései táplálhatták a Quaestort, és mikor visszarántották a pénzüket, az hozzájárulhatott a cég bedöntéséhez” írja a 444. Felmerült az állam kapcsán, hogy bennfentes információk birtokában vette ki a pénzét a cégből, de ezt a kormány tagadja.

Az MNKH-ra nem vonatkozik az állami intézményekre kitalált, szigorú szabályok arra vonatkozóan, hogy hol tarthatják a pénzt. Ezért is tarthatta itt a pénzét a cég, amely pénzt aztán senki nem tudja, hogy használták fel a cégnél – az MNKH szerint ők állampapírban tartották a pénzt a Quaestorban, de korábban bevallották, hogy készpénzben kapták vissza. Ez utalhat a 444 szerint arra, hogy kockázatos tőkepiaci műveletekhez használták fel a tőkét, azaz veszélyeztették a magyar közvagyont.

Lájkold a Facebook oldalunkat