Quaestoros gazdasági igazgatót neveztek ki a fővárosnál

Károsultak Kiemelt hírek Korrupció MNB Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20150611_Quaestoros_igazgatot_neveztek_ki_a_fovaro

Kovács Gábort, a Quaestor Jelzálog Zrt. korábbi üzleti igazgatóját nevezték ki a budapesti Városigazgatóság gazdasági igazgatójává – jelentette az Index.

Új vezetőket neveztek ki a budapesti cégek tulajdonosi jogait gyakorló Városigazgatóságon, ahol a múlt héttől gazdasági igazgatóként kezdett dolgozni Kovács Gábor, a Quaestor Jelzálog Zrt. korábbi üzleti igazgatója – írta az Index.

A Quaestor Jelzálog a beszámoló szerint a Quaestor-csoport egyik önálló cége volt, amely nem az értékpapírok értékesítésével, hanem a hitelezéssel foglalkozott. A Quaestor márciusi csődje után azonban ez a leányvállalat is bedőlt.

Kovács Gábor az Indexnek megerősítette, hogy május végéig a Quaestor-cégnél dolgozott. Azt közölte, hogy a feladata a Quaestornál a devizaalapú hitelek elszámolásával és forintosításával kapcsolatos munkák tették ki, beleértve a hiteleseknek szóló tájékoztató levelek elkészítését is.

Hangsúlyozta, hogy a Quaestor Jelzálog önállóan gazdálkodó, nyereséges egység volt a cégcsoporton belül, „üzleti kapcsolatban egyetlen tagvállalattal sem állt, leszámítva az iroda- és eszközbérleteket”. A Quaestor Értékpapír Zrt.-vel közvetlen tulajdonosi kapcsolatban sem állt, a kötvények értékesítésében nem vett, de „nem is vehetett részt, mivel még betétgyűjtést sem végezhetett” – tette hozzá az igazgató.

Sidó Szabolcs, a Városigazgatóság vezetője a portálnak azt mondta, ő hívta Kovácsot a fővároshoz, „mivel az előző vezetés a gazdasági vezetést kiürítette”. Sidó Kováccsal évekig dolgozott együtt korábban, „igen jó szakembernek és kollégának” tartja és szerinte “a zűrös Quaestorhoz” semmi köze nem volt.

Lájkold a Facebook oldalunkat