25 év – 25 nagy átverés

Károsultak Korrupció Lopás Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://shop.heartcom.hu/

ITT AZ ELMÚLT NEGYEDSZÁZAD ÁTVERÉSEINEK KRÓNIKÁJA

Quaestor, Buda-Cash, Hungária Értékpapír, Kun-Mediátor… és még hosszan sorolhatnánk az elmúlt évek pénzügyi botrányait, nagy átveréseit, amelyek közös nevezője sok milliárd elcsalt forint és sok ezer rászedett befektető.

A kapzsiságra, a tudatlanságra és a pénzügyi ellenőrzés felületességére alapuló megtévesztések több mint 500 oldalas enciklopédiáját a gazdasági újságírók krémje írta. A szerkesztő Szakonyi Péter az elmúlt évek eseményeinek tanúit:  Brückner Gergelyt, Csabai Károlyt,Dzindzisz Sztefant, Eidenpenz Józsefet, Emőd Pált, Gyenis Ágnest, Korányi G. Tamást, Nagy László Nándort, Papp Emíliát, Stemler Miklóst és Vitéz F. Ibolyát kérte fel a számvetésre, amelyből kiderül, hány ember szenvedte el a pénzügyi csalók trükközéseit és milyen büntetést kaptak a bűnösök – már ha egyáltalán bíróság elé kerültek. A visszaemlékezéseken és tényeken alapuló elemzések rávilágítanak a tőzsdei csalások, a csodás megtérülést ígérő befektetési lehetőségek és a minden hájjal megkent pénzügyi guruk hazugságaira. A kötetben megszólal a szemtanúk, a kárvallottak és a főszereplők egy része is.

A szinte menetrendszerűen érkező botrányok hátterében az átlagemberek pénzügyi ismereteinek hiányát szokták keresni. A 25 év – 25 nagy átverésből kiderül, hogy korántsem ilyen egyszerű a helyzet. A kötet összefoglalja a piramisjátékok, a pénzügyi átverések és a tőzsdei manipulációk tanulságait, kezdve a rendszerváltást követő első nagy felháborodást kiváltó Lupis-ügytől a 2015-ös év páratlan lebukássorozatáig.

2 990 Ft

1 990 Ft 

Lájkold a Facebook oldalunkat