Quaestor-ügy – Hindu tűzszertartásra költöttek 72 milliót a cégvezetők

Brókerügyek Károsultak Korrupció Matolcsy György Quaestor Szíjjártó Péter Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://24.hu/belfold/2018/03/08/quastor-ugy-hindu-tuzszertartasra-koltottek-72-milliot-a-cegvezetok/

Újabb fejleményekről számolt be a Fővárosi Főügyészség Quaestor-ügyben. Azt közölték, hogy az alapügytől korábban elkülönített, pénzmosás bűntette miatt jelenleg még nyomozati szakban folyamatban lévő bűnügyben új bizonyítékokat sikerült felderíteni arra vonatkozóan, hogy a vállalat vezetői hogyan, milyen módszerek alapján hozták a pénzügyi döntéseket.

Ezen újabb bizonyítékok szerint, a cégcsoport korábbi vezetői – köztük az alapügy vádlottjai – a befektetők pénzének a megtérülését – ahogy az ügyészséf fogalmaz – nem az üzleti tervek szerint végzett gazdasági tevékenység eredményétől,

hanem részben a természetfeletti erők beavatkozásától, így például hindu tűzszertartástól várták, illetve ezek révén remélték a leleplezés elkerülését is. A Quaestor Értékpapír Zrt. a fenti ezoterikus szolgáltatásokért 2009 júniusa és 2013 februárja között egy indiai cég külföldi bankszámlájára csaknem 72 millió forintnak megfelelő dollárt utalt. 

– áll a tájékoztatásban.

Ezekről a szolgáltatásokról fiktív számlákat állítottak ki, amelyek névlegesen tanácsadásról és értékpapír ügynöki tevékenységről szóltak.

Ezen túlmenően, szintén a pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben olyan további új bizonyítékokat is sikerült beszerezni, amelyek megismerhetővé tették az alapügy vádlottjai által 2013. év közepétől folytatott titkosított e-mail levelezést, amelyek tartalma ugyancsak tovább erősíti a vádat.

A bírói szakban folyamatban lévő alapügyben tartott mai tárgyaláson a vádat képviselő ügyész az új bizonyítékok tárgyalás anyagává tételét indítványozta.


Nem csodálkozunk, hogy nem tűnt fel a Matolcsynak….valószínűleg Ő is részt vett ezeken a szertartásokon…

gyuriii

Lájkold a Facebook oldalunkat