Egyre bizarrabb a még folyó Quaestor-nyomozás

Brókerügyek Károsultak Korrupció Matolcsy György Quaestor Szíjjártó Péter
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://hvg.hu/kkv/20180308_Egyre_bizarrabb_a_meg_folyo_Quaestor_nyomozas

Részben a természetfeletti erők beavatkozásától, így például hindu tűzszertartástól várták a Quaestor vezetői a befektetők pénzének megtérülését – közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Újabb fejlemények a Quaestor ügyben címmel, sajtóközleményben számolt be a fővárosi főügyész a brókercég ügyében még tartó, pénzmosás bűntette miatti nyomozás fejleményeiről. Ibolya Tibor közlése szerint sikerült új bizonyítékokat szerezni arra vonatkozóan, hogy a vállalat vezetői hogyan, milyen módszerek alapján hozták a pénzügyi döntéseket.

Az ügyészség szerint a cégcsoport korábbi vezetői – köztük az alapügy vádlottjai – a befektetők pénzének a megtérülését nem az üzleti tervek szerint végzett gazdasági tevékenység eredményétől, hanem részben a természetfeletti erők beavatkozásától, így például hindu tűzszertartástól várták, illetve ezek révén remélték a leleplezés elkerülését is – írja Ibolya Tibor.

A Quaestor Értékpapír Zrt. a fenti célból igénybe vett ezoterikus szolgáltatásokért 2009 júniusa és 2013 februárja között egy indiai cég külföldi bankszámlájára mintegy 72 millió forintnak megfelelő USD összeget utalt. Ezekről a szolgáltatásokról fiktív számlákat állítottak ki, amelyek névlegesen tanácsadásról és értékpapír-ügynöki tevékenységről szóltak. Az ügyészség közlése szerint ezen túlmenően, szintén a pénzmosás bűntette miatt folyamatban lévő bűnügyben olyan további új bizonyítékokat is sikerült beszerezni, amelyek megismerhetővé tették az alapügy vádlottjai által 2013. év közepétől folytatott titkosított e-mail levelezést, amelyek tartalma ugyancsak tovább erősíti a vádat.

Az egykori Quaestor-vezér, Tarsoly Csaba és társainak ügye jelenleg bírói szakban van, őket az ügyészség azzal vádolja, hogy több mint 200 milliárd forintos kárt okozta ügyfeleinek és üzleti partnereinek. Az alapügy mai tárgyalásán a vádat képviselő ügyész az új bizonyítékok tárgyalás anyagává tételét indítványozta.

És hogy milyen egy hindu tűzszertartás? Ilyen:

Lájkold a Facebook oldalunkat