Kiengedték Tarsoly Csabát

Korrupció Lopás MNB Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://444.hu/2017/04/04/kiengedtek-tarsoly-csabat

Tarsoly Csabát, a Quaestor-csoport korábbi tulajdonos-vezetőjét két év előzetes eltartóztatás után kiengedték: házi őrizetbe került a Fővárosi Ítélőtábla döntése után. Ugyanez történt Májer Zsolttal, a Quaestor-ügy harmadrendű vádlottjával.

Tarsolyt és tíz társát az eddigi egyik legnagyobb magyar pénzügyi bűncselekmény elkövetésével vádolják: a Quaestor 250 milliárd forint kifizetetlen adósságot hagyott maga után, amiből 160 milliárd forintnyi szabálytalanul kibocsátott lakossági kötvény volt.

A hírt megerősítette Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje, aki elmondta: a bíróság évente dönt az előzetes letartóztatást meghosszabbításáról, és a mostani felülvizsgálatnál a védői indítvánnyal értett egyet.

A helyzethez hozzátartozik, hogy az utóbbi hónapokban nagyot gyengült az ügyészség vádja. Egyrészt a védők kilőtték a vád alapjának egy részét adó pénzügyi szakvéleményt. Másrészt a koronatanú Kámory Ferenc szereplése – ami egyébként még folyamatban van – egyelőre nem megy túl fényesen.

A Quaestor-ügyről négyrészes cikksorozat jelent meg a 444-en, amiből könyv is lett, utóbbiról itt hallgathat egy rövid beszélgetést.

Lájkold a Facebook oldalunkat