Nagyon sokadszorra LOPJÁK MEG a quaestor károsultakat

Károsultak Lopás Quaestor Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Féláron kelt el a Quaestor hotele a Normafán, fidelitasos vezeti a vevő céget

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20170531_Felaron_kelt_el_a_Quaestorcsoport_hotelje_a_Normafan_fidelitasos_vezeti_a_vevo_ceget

A becsült ár mintegy feléért, 1,2-1,5 milliárd helyett 635 millióért kelt el a Normafa közelében álló Napfény Hotel. A vevő cég Asztalos Gabrielláé és egy holland dizájneré, a céget pedig a fidelitasos Asztalos Dávid vezeti.

Az értékénél jóval alacsonyabb áron kelt el a budapesti Napfény hotel a Svábhegy tetején, közel a Normafához a város felett, ami korábban a Quaestor-csoport tulajdonában volt – írja a 444.hu.

Az Eötvös út, Fülemile út és Őzike út által határolt telken lévő épület a hatvanas években készült, a kétezres évek közepéig pedig a Magyar Iparszövetség alapítványa tulajdonában szállodaként működött. 2006-ban viszont a mátrai Bérc Hotellel, valamint egy balatonberényi szállodával egy csomagban ismeretlen vételáron megszerezte a Quaestor-csoport.

A szálloda 70-80 szobás, 4200 négyzetméter az épület bruttó területe, a telek pedig 8500 négyzetméteres. A Quaestor nem szállodaként akarta tovább működtetni, Tarsoly Csaba Quaestor-vezér egyik gyanúsítotti meghallgatásán azt mondta, vagy a Quaestor cégközpontját akarták odaköltöztetni, vagy egy makrobiotikai egészséges életmód-központot akartak a volt hotelben kialakítani.

A Quaestor 2015. márciusi bedőlése után Tarsoly a tárgyaláson azt mondta, hogy a szálloda értéke 1,5-2 milliárd forint, és az ingatlan tehermentes. A végelszámoló Patik, Varga és Társaik Zrt. viszont ehhez képest elég olcsón hirdette meg az épületet, először tavaly júniusban mindössze 950 millió + áfáért, majd tavaly szeptemberben 855 millióért, végül decemberben még egyszer levitték az árat 770 millióra, ám ennél olcsóbb ajánlattal is lehetett pályázni.

A 444 úgy tudja, az épületet végül 635 millió forintért vette meg a Rooof Zrt. A cég a tulajdoni lap szerint március 6-án lett az ingatlan tulajdonosa. A Rooof tulajdonosai Asztalos Gabriella volt tévés műsorvezető és bútordizájner, valamint egy holland dizájner, Marcel T. L. G. Wanders.

A Rooof Zrt. ügyvezetője Asztalos Dávid, Asztalos Gabriella öccse, aki a Fidelitas 17. kerületi csoportjának elnöke, és egy ideig Németh Szilárd titkáraként is dolgozott a rezsiakciócsoportban – egészen pontosan ő volt a rezsicsökkentés végrehajtásáért felelős munkacsoport kabinettitkára, valamint tagja volt a nemzetpolitikai munkacsoportnak is.

Asztalos Dávid három éve azzal került be a hírekbe, hogy éppen akkor indított fogyasztóvédelmi referensképzéssel foglalkozó céget, amikor Németh Szilárd beadott egy törvényjavaslatot, ami kötelezővé tette a fogyasztóvédelmi referensek alkalmazását, emellett pedig fidelitasos helyettesével, Barkó Ivettel Hajdúszoboszlón alapítottak egy fuvarszervező céget, hogy azzal jelentkezzenek a fiatal vállalkozóknak kínált pályázaton. Mind az Asztalos édesanyja nevén futó Fogyasztóvédelmi Referens Képző és Közvetítő Központ Kft., mind az AB Team International Kft. nevű fuvarozócég több tízmilliós forgalmat bonyolított az utóbbi években.

Ingatlan- vagy hotelbizniszben egyelőre nincs tapasztalata az Asztalos-testvéreknek, holland partnerük portfóliójában viszont több luxushotel dizájnja is szerepel. A valódi finanszírozót egyelőre nem ismerjük.

Hogy mit terveznek az egykori Napfény Hotellel, azt egyelőre nem tudni, de az épületre kitették a #BudaBaron hashtaget, amely alatt az Instagramon már van egy felhasználó BudaBaron of Normafa néven, amely azt írja magáról, hogy a BudaBaron “félelmetesen kreatív és szégyentelenül fényűző”, valamint hogy dizájn- és luxusszállásokat kínálnak Budapesten. Az Instagram-oldalon a luxus életérzésről posztolnak képeket. A Budabaron.com oldalon egyelőre csak annyi olvasható, hogy hamarosan jön.

Szóval úgy tűnik, luxusapartmanokat kívánnak kialakítani a helyen, Asztalos Gabriella a tervről januárban a Fix tévének azt mondta, hogy három év múlva lesz kész, és “a magyaroknak meg kell érnie hozzá, rá kell hangolódnia, meg kell értenie”.

A Quaestor-hagyaték hat, kevésbé kapós ingatlanját (a balatonberényi Beach Hotel, a szegedi Régi Hungária szálló, egy leányfalui és egy szentendrei kisebb szálloda, továbbá egy balatonkenesei golfprojekt) összesen 2,8 milliárd forintért hirdették meg a felszámolók, ezek ára már lement 2,1 milliárdra, de egyelőre nem találtak rá vevőt. A Quaestor legjobban menő hoteljére, a ma Lifestyle Hotel Mátra néven futó korábbi Bérc Hotelre már rátette a kezét Mészáros Lőrinc, a négycsillagos hotelt tavaly óta a Mészáros birodalmába tartozó Event-Immo Kft. üzemelteti. Még kérdés, hogy mi lesz a soroksári Duna-ág melletti DunaCity sorsa, amit 28 milliárd forintért hirdettek meg, és ahol Ghaith Pharaon lett volna a befektető.

Lájkold a Facebook oldalunkat