“Bizonyítékunk van arra, hogy a Fidesz lop”

Kiemelt hírek Lopás Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20150330_Bizonyitekunk_van_arra_hogy_a_Fidesz_lop

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az Együtt a Quaestor-ügy szálainak kibogozására. Az LMP hasonló javaslatát, ami 2010 előttre is kiterjesztené a vizsgálóbizottság hatáskörét, támogathatják, de egyelőre nem ismerik részleteiben a javaslatot. Eközben a PM határozati javaslatban kezdeményezi a parlament feloszlatását, ehhez az MSZP és a DK és az Együtt is csatlakozik.

A Quaestor-ügy szálainak kibogozására az Együtt vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi. A Rogán Antal által benyújtott törvényjavaslatot “blöff törvénynek” tartják, amiről Pápa Levente, a párt alelnöke azt mondta: nem szolgál más célt, minthogy elfedje annak a tényét, hogy a hatályos jogszabályok is lehetővé tették volna az erélyes állami fellépést.

Szelényi Zsuzsa, az Együtt elnökségi tagja felsorolta a vizsgálóbizottság 5 feladatát. Ezek szerint válaszokat kell találni azokra a kérdésekre, hogy hova tűnt a pénz? Ki a felelős? Mennyire elterjedt kormányzati gyakorlat a közpénzek kockázatos befektetése? Ki mikor mit tudott? A kormány és a Fidesz milyen bennfentes indokkal rendelkezett? A Quaestor-botrány hogy kapcsolódik más korrupciós ügyekhez?

“Bizonyítékunk van arra, hogy a Fidesz lop” – összegezte a Quaestor-ügy együttes olvasatát Szelényi. Újságírói kérdésre elmondta: az LMP hasonló javaslatát, ami 2010 előttre is kiterjesztené a vizsgálóbizottság hatáskörét, támogathatják, de egyelőre nem ismerik részleteiben a javaslatot.

Szabo Tímea (PM) arról beszélt, hogy az Országgyűlés feloszlatásának PM-es javaslatához az MSZP, a DK és az Együtt is csatlakozott. Ő, Tóth Barnabás, Varju László és Szelényi ma ezt be is nyújtják. A támogatáshoz Szabó “jóérzésű” fideszeseket is meg szeretne nyerni, neveket nem mondott, de “mindenkit megkérdez, akivel összefut”.

Szabó Tímea emlékeztetett: a múlt héten több ellenzéki párt is felszólította a kormányfőt, hogy kezdeményezzen bizalmi szavazást önmaga ellen az Országgyűlésben. Hétfőig adtak határidőt a kormányfőnek, de miután ezt nem tette meg, benyújtják a parlament feloszlatásáról szóló javaslatot. Orbán Viktornak a Quaestor-botrányért és az “elvett évekért” vállalnia kell a teljes politikai felelősséget – hangoztatta Szabó Tímea.

Lájkold a Facebook oldalunkat