A korrupció ellen Orbán falujában

Quaestor
Oszd meg másokkal is

Kövesd az események:

http://index.hu/belfold/2017/05/20/felcsuton_tuntetnek_a_korrupcio_ellen/

http://24.hu/belfold/2017/05/20/tuntetnek-orban-viktor-hazanal-felcsuton/

https://444.hu/2017/05/20/felcsuton-tuntetnek-a-korrupcio-ellen-elo

Kövesd élőben a http://kettosmerce.blog.hu jóvoltából (köszönjük)

 

Képek forrása: index.hu és 24.hu

Forrás: www.index.hu

Orbán felcsúti házánál tüntetnek a korrupció ellen

Délután háromra nagyjából kétszázan gyűltek össze a felcsúti Pancho Arena melletti parkolónál, hogy a korrupció ellen tüntessenek. Tudósítónk szerint többségében inkább az idősebb korosztály képviselteti magát az eseményen. A demonstrációt a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) szervezte. 

Vágó szerint ez a tüntetés lesz a korrupciós bűncselekmények elévüléséről szóló népszavazási kezdeményezésének kampánynyitója. A Nemzeti Választási Bizottság a hét elején hitelesítette Vágó – magánszemélyként benyújtott – kérdését, amely így szól:

Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?

Helyszíni tudósítónk szerint a tüntetésen sok a rendőr, de az esemény békésen zajlik. 

Image uploaded from iOS

Fotó: Huszti István / Index

Felcsútra érkeztek Quaestor-károsultak, és a Magyar Kétfarkú Kutya Párt aktivistái is. Utóbbiak olyan nemzeti konzultációs íveket töltetnek ki az emberekkel, amelyekben azt kérdezik: mennyi pénzt kellene ellopni. 

A tüntetésen több ismert politikus mellett Lukácsi Katalin is beszélni fog. Ő néhány hete még a KDNP-ben politizált, de aztán kilépett. 

 

A tüntetés elején Vágó Gábor beszélt, aki azt mondta, hogy “a saját pénzünkből vásárolják fel a saját országunkat”. Szerint több millió tisztessége ember van, aki fél, nem merik kimondani, hogy 

szarrá lopják az országot. 

Vágó szerint népszavazással kell elzavarni a kormányt. Úgy látja, Mészáros Lőrinc úgy viselkedik, mint Döbrögi, mintha övé lenne az ország. 

Vágó beszéde után azt skandálta a pár száz fős tömeg, hogy “Orbán, takarodj”, “elég volt a lopásból”, illetve, hogy “Mocskos Fidesz”. A tömeg Orbán Viktor házához ment, hogy ajándékot adjanak át a miniszterelnöknek. 

Orbán házánál skandálták: börtönbe! 

A miniszterelnök házánál megállt a tömeg és azt skandálták, hogy “börtönbe”, illetve, hogy “konzultálni jöttünk”. Orbán házát közben néhány fős rendőrsorfal védte. (A kormányfő egyébként nincs otthon, nemrég a Fidesz szlovén testvérpártjának kongresszusán beszélt.) 

Abban a percben, hogy a tüntetők Orbán házához értek, megkaptuk emailen a Fidesz közelményét: “A Soros-hálózat mindenhol s minden eszközt bevet, hogy nyomást gyakoroljon a magyar kormány bevándorlás-politikájára. Ahogy Brüsszelben, Budapesten, ma Felcsúton akcióznak. A tüntetés szervezői mind a Soros-hálózathoz köthetőek, az a Soros György támogatja őket, aki évente egymillió migránst akar betelepíteni Európába” – írta a kormánypárt.

 

A tüntetők Orbán Viktor fejével kinyomtatott játékpénzt vittek a miniszterelnök házához. A pénzt a levegőbe dobták, majd felszedték, ezzel szimbolizálva, hogy vissza fogják venni, amit elloptak tőlük – mondta Vágó. 

Image uploaded from iOS (2)

Fotó: Huszti István / Index

A demonstrálók ezután Felcsút főutcáján végigvonulva Mészáros Lőrinc önkormányzatához érkeztek. Tudósítónk szerint több helyi lakos érdeklődve figyelte az eseményeket, mosolyogva videózták a tüntetőket, nem úgy tűnt, mintha zavarná őket a demonstráció. Vonulás közben a tüntetők azt is skandálták: “Soros-bérencek vagyunk!”. 

Mészáros önkormányzata üdvözölte a Soros-fiúkat

Az önkormányzat kerítésére egy fideszes molinót feszítettek, melyen az “Üdvözöljük a Soros-fiúkat” szöveg volt olvasható. Tudósítónk szerint a tüntetésen a nemek aránya körülbelül fele-fele arányban oszlott meg férfiak és nők között, de úgy látszik, a Fidesz a Soros-lányokat valamiért nem akarta üdvözölni. 

Vágó Gábor az önkormányzatnál arról beszélt, hogy “kinyomozatlan haláleset is száradhat” a hatalom lelkén. A tüntetők egy perces néma csenddel emlékeztek Váradi Andrásra, aki egy héttel a választások előtt halt meg, ő volt Mészáros Lőrinc helyi politikai ellenfele, az Együtt-PM polgármester-jelöltje. 

Ő a valódi gazdasági csoda

Ő a valódi gazdasági csoda

10 év alatt nagyobbat nőtt a vagyona, mint a Facebooknak, az Apple pedig a kanyarban sincs. Utánaszámoltunk, hogy mennyi tőke van azokban a cégekben, amelyeket Mészáros Lőrinchez, Orbán felcsúti barátjához, az ország leggazdagabb gázszerelőjéhez szoktunk kötni. Mennyit ér az aranyember?Tovább

A tüntetés a Mészáros és Mészáros Kft. épületénél folytatódott, ahová szintén kifeszítették a Soros-fiúkat üdvözlő molinót. 

Mészáros kellően hülye ahhoz, hogy ne önállósodjon. Orbán nem szereti a nála okosabb embereket, ezért vette maga mellé Mészárost, aki egy pénztáros, nem egy létező vállalkozó.

– mondta Vágó Mészáros házánál. A tüntetők továbbvonultak, a menetet egy kisbusz kíséri, ahonnan felcsendült a halszagú imázsdal is. 

Forrás: www.24.hu

Tüntetnek Orbán Viktor házánál Felcsúton

Szombat délután korrupcióellenes tüntetést szervez Felcsútra Vágó Gábor és a Kellesz-Korrupcióellenes Szövetség. A színpad Orbán Viktor házánál lesz, felszólal mások mellett Hadházy Ákos, az LMP, és Juhász Péter, az Együtt politikusa is. A helyszínről tudósítunk, cikkünk folyamatosan frissül.

KORÁBBAN A TÉMÁBAN:

Orbán Viktor felcsúti házánál gyülekezünk, itt lesz a színpad is. Utána kisvasutazunk egyet, majd megnézzük Mészáros Lőrinc luxusvilláját is, ahol szeretnénk átadni valamit a tehetséges milliárdosnak

– mondta a 24.hu-nak Vágó Gábor ellenzéki aktivista, volt LMP-s képviselő a szombati tüntetésről, amit a kormányzati korrupció ellen szervezett a Kellesz-Korrupcióellenes Szövetséggel közösen.

Fotó: Berecz Valter

Félórás késéssel indult a tüntetés

Két órakor 2-300 ember gyülekezett erős rendőri biztosítás mellett Orbán Viktor házának kertje mögött, a Pancho Aréna parkolójában. A hangulat nyugodt volt, néha egy-egy tüntető „Börtönbe!” skandálásba kezdett, de nem nagyon követték a jelenlévők. Nagyon sok az újságíró és a rendőr, együtt talán többen is vannak, mint maguk a tüntetők.

A tüntetők aztán megkezdték felcsúti vonulásukat. Elhaladnak Orbán Viktor háza előtt, felülnek a kisvasútra, majd a tervek szerint Mészáros Lőrinc luxusvillájánál átadnak valamit a milliárdosnak.

Vágó Gábor Orbán házánál azt mondta, hogy azért vannak ott, mert sokaknak nem tetszik, hogy szétlopják az országot.

Magyarország nemcsak a Döbröginek öltözött Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor országa, hanem mind a 15 millió magyaré.

Megpróbáltak papírpénzt adni a miniszterelnöknek, aki nem tudta átvenni az ajándékot, mert nem volt otthon. A demonstrálók most a felcsúti polgármesteri hivatal irányába haladnak.

Vágó Gábor a tüntetés szervezője azt mondta a 24.hu-nak, hogy az első beszédek 5 óra körül várhatóak.

A rendezvényen délután beszédet mond majd Vágó mellett Demeter Márta független országgyűlési képviselő, Horváth András, a Korrupcióellenes Szövetség elnöke, Hadházy Ákos, a Lehet Más a Politika társelnöke, Juhász Péter, az Együtt elnöke, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, Törley Katalin a Tanítanék Mozgalomtól és Vámos Csaba a Magyar Munkavállalókért Mozgalomtól. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt ellentüntetéssel kedveskedik, ők a még több korrupcióért szállnak síkra.

Fotó: Berecz Valter

A korrupcióellenes aktivista reményei szerint, a felcsúti tüntetés lesz a korrupcióellenes népszavazási kampány indulása. Mint arról beszámoltunk, a héten a Nemzeti Választási Bizottság jóváhagyta Vágó Gábor magánszemélyként beadott népszavazási kérdését: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a korrupciós bűncselekmények büntethetősége legalább tizenkét év elteltével évüljön el?”.

Vágó szerint, ha több millió tisztességes magyar ember részt vesz ezen a népszavazáson, akkor megálljt parancsolhatunk a felcsúti harácsolásnak. Erre szeretnék felhívni a figyelmet a mostani tüntetéssel.

A politikus kellemes hangulatú, békés tüntetésre számít, bár szerinte valószínűleg több lesz a rendőr, mint a tüntető. Ugyanakkor számos hazai és külföldi tévéstáb jelezte részvételét, többek között Németországból, Dániából, mondta.

 

Lájkold a Facebook oldalunkat