Újabb fiaskó a Quaestor-perben?

Kiemelt hírek Lopás Quaestor Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://hvg.hu/gazdasag/20170228_Ujabb_fiasko_a_Quaestorperben

Újabb fiaskó a Quaestor-perben?

Újabb fiaskó a Quaestor-perben?

A vádirat alapjául szolgáló szakértői vélemény egyik szerzője után most a vád koronatanúja miatt rendelt el vizsgálatot a Tarsoly Csaba Quaestor-vezér és társai perében eljáró bíró.

Orvosi szakvéleményt kér a Quaestor-ügyben eljáró bíró a vád koronatanújával kapcsolatban – tudta meg a hvg.hu. A tanú – akinek meghallgatása a per jelenlegi szakaszában zajlik a Fővárosi Törvényszéken – korábban többször jelezte az ügy kezdete óta, hogy depresszió miatt gyógyszeres kezelés alatt áll. A most elrendelt eljárás célja sem mostani egészségügyi állapotának a vizsgálata: azt igyekeznek megállapítani, a brókerház 2015-ös leállását megelőző időszakról mennyire tud hitelesen beszámolni (például azok a gyógyszerek, amelyeket akkoriban szedett, mennyiben befolyásolták az emlékezőképességét).

A koronatanú Kámory Ferenc, aki treasury igazgatóként – gyakorlatilag az értékpapír zrt. egyik első számú vezetőjeként – dolgozott a Quaestornál. A váddal együttműködőként mégsem került az ügy 11 vádlottja közé, sőt, mint a 444.hu tényfeltáró cikkéből kiderült, az ő és a back office-t vezető Tóth Ibolya ügyében meg is szüntették a nyomozást.

A Quaestor-perben nem ez az első fiaskó. Február közepén úgy döntött a bíróság, hogy újraíratja a vád alapjául szolgáló terjedelmes szakvéleményt, miután kiderült: a könyvszakértői vélemény egyik szerzője öt éven át jogviszonyban a Quaestor Pénzügyi Tanácsadó Zrt. (QPT) felszámolójával, a Kvantállal. Az ügy pikantériája, hogy a Quaestor holdingcége is sértettként vesz részt a perben. A Törvényszék a vádirat első, tavaly februárra elkészült első változatát is visszadobta azzal, hogy hiányos.

Lájkold a Facebook oldalunkat