Balatonparti apartmanokat vásárolt a miniszterelnök kedvenc konzulja, Zaid Naffa

Kiemelt hírek
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://pestibulvar.hu/2017/02/25/questor-ugy-a-magyar-kriminalisztika-csucsteljesitmenye/

Balatonparti apartmanokat vásárolt a miniszterelnök kedvenc konzulja, Zaid Naffa

Tiborcz István, Zaid Naffa és Abu Namous - Fotó: Németh Dániel / Magyar Narancs

Tiborcz István, Zaid Naffa és Abu Namous – Fotó: Németh Dániel / Magyar Narancs

 

Új céget alapított Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja. A vállalkozás nevével – Lellepart Kft. – megegyezően Balatonlellén működik egy apartmanház, amelynek egyik részében több ingatlant megvásárolt a konzul saját maga és családja számára – tudta meg az Átlátszó.

 

Egyéni vállalkozó vagy? Ne felejts el február 28-ig nyilatkozni az SZJA 1 százalékodról. Elmondjuk, hogy teheted ezt meg a legegyszerűbben.

Adj SZJA 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka!
18516641-1-42

 

Lellepart Ingatlanforgalmazó és Fejlesztő Kft. néven új céget alapított Zaid Naffa, Jordánia tiszteletbeli konzulja, a vállalkozást február 13-án jegyezték be. A főtevékenységként üdülési és egyéb átmeneti szálláshely-szolgáltatást jegyző társaság ugyanúgy a XII. kerületi, Béla király úti konzulátus címére van bejegyezve, mint Zaid Naffa más cégei: az East Chain Kft. és a Salumi Kft.

A Lellepart Kft. tevékenységi körei között szerepel a saját tulajdonú ingatlan adásvétele és a saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése is. Ami azért érdekes, mert az interneten megtalálható egy balatonlellei apartmanház oldala ugyanezen a néven. Tovább bogarászva rá lehet akadni arra is, hogy a weboldal domain-használója nem más, mint az East Chain.

Igen ám, de hogy még se legyen olyan egyszerű a helyzet, ráakadtunk ugyanazon a balatonlellei címen (Napospart 1.) egy Lelle Park Apartmanházra is. Először azt hittük, hogy az ingatlan régebbi honlapjáról lehet szó, de nem.

A Lelle Park recepcióvezetője, Herbelné Réz Judit az Átlátszónak elmondta, hogy két porta működik az épületben, az egyikhez (az övéhez) a magánszemélyek tulajdonában lévő lakások tartoznak, a másikhoz pedig az a húsz apartman, amely Zaid Naffáé és a családjáé.

Az egyik, szerkesztőségünk által lekért tulajdoni lap is ezt támasztja alá. A 48 négyzetméteres lakrész tulajdonosa Naffa Dániel és az ingatlanon haszonélvezeti joga van Skapér Katalin Magdolnának, aki ugyanott lakik mint Naffa: a Béla király úti rezidencián.

Zaid Naffa a miniszterelnök egyik kedvenc konzulja, és ő volt az, aki állítólag Orbán Viktorral összeismertette a szaúdi milliárdos Ghaith Pharaont. A januárban meghalt üzletember cégei között akadtak olyanok, amelyeknek Zaid Naffa volt egy ideig a kézbesítési megbízottja. A társaságokat pedig a tiszteletbeli konzul budai címére jegyezték be.

Mint például a jordániai Ammar M. A. Abu Namous tulajdonában lévő Pharaon-Omega Kft.-t, amely megszerezte a József nádor téri Postabank-székház épületét is. Ez az ügylet sokszor szerepelt már a sajtóban, hiszen az AMX Nador House Hungary Kft. megvásárlásával lett az ingatlan a Pharaon-cégé. Az AMX Nador House-t pedig a miniszterelnök vejéhez, Tiborcz Istvánhoz köthető.

Korábbi cikkeink Zaid Naffáról

Jordániai üzletember vásárolt meg egy Tiborcz Istvánhoz köthető ingatlancéget Postabank-székházastul

A jó bevándorlók: arab, török és ázsiai üzletemberek az Orbán-család körül

Orbán szomszédságában is bevásárolt az FBI által körözött szaúdi milliárdos

Kastélyok, villák, székházak – így gyarapodott a miniszterelnöki vő környezete az elmúlt évben

Zaid Naffa és a szaúdi oligarcha között ismeretség onnan jöhetett, hogy Naffa a menedzsment tagja abban a jordán ingatlanos óriáscégben (Jordan Decapolis Properties), amelynek Ghaith Pharaon volt az elnöke.

A két férfit, és Pharaon mindenesét, Abu Namous-t együtt látták néhány éve a seregélyesi falunapon, amely alkalmat kihasználva megnézték azt a vadászkastélyt is, amelyet később a Pharaon-Alpha Kft. megvásárolt.

Csikász Brigitta

Lájkold a Facebook oldalunkat