Új bizonyítási eszköz a Quaestor-ügyben

Kiemelt hírek Lopás Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20170301-a-fekete-konyvelest-egyertelmuen-bizonyito-bizonyitasi-eszkozt-nyujtott-be-a-fovarosi-fougyeszseg-a.html

Az ügyészség új tárgyi bizonyítási eszközt nyújtott be a Quaestor-ügyben, a cégcsoport helyreállított Számlakövetőjét. A Quaestor-csoportnál a Számlakövetővel rögzítettek minden be- és kifizetést.

A Fővárosi Főügyészség a Quaestor ügy tárgyalásán új tárgyi bizonyítási eszközt csatolt be a bíróságra: az úgynevezett Számlakövető elektronikus rendszert, írja közleményében az ügyészség.

Ezt a Quaestor ügytől elkülönített, pénzmosási ügy miatt a Készenlét Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál jelenleg is folyamatban lévő nyomozás során sikerült a kirendelt szakértőnek teljes körűen helyreállítani.

A Számlakövető mindent rögzített

2000. július 1. napjától a Számlakövető elektronikus rendszert használták a Quaestor csoportnál valamennyi bizonylat, továbbá a szabályosan (bizonylattal) és szabálytalanul (bizonylat nélkül) végzett pénzmozgás (be- és kifizetés) nyomon követésére. Az elektronikus rendszer lekérdezési lehetőségeit használva – ahogy azt a tárgyaláson az eljáró ügyész be is mutatta – egyszerűen és gyorsan megállapítható, hogy a Quaestor csoporthoz tartozó gazdasági társaságoknak egy adott időszakban ténylegesen milyen költsége merült fel, és azokat kifizették-e, ha igen mikor, milyen módon. Ezen túlmenőena Számlakövető rendszerrel ugyanilyen egyszerű azt is megállapítani, hogy mikor, ki vett fel bizonylat nélkül készpénzt.

Lájkold a Facebook oldalunkat