Quaestor-károsultak: Ma Magyarországon nincsen biztonságos befektetési lehetőség

Korrupció Lopás Matolcsy György MNB Valódi hírek
Oszd meg másokkal is

106 milliót szerencsejátékozott el az ügyvezető a békési takarékszövetkezet pénzéből

Forrás: https://index.hu/belfold/2019/03/13/106_milliot_szerencsejatekozott_el_az_ugyvezeto_a_takarekszovetkezet_penzebol/

Különösen nagy értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás, 21 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és 31 rendbeli hamis magánokirat felhasználása miatt emeltek vádat egy 45 éves kondorosi férfi ellen – közölte a Békéscsabai Járási Ügyészség. 

A vádlott 1998 óta egy helyi takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője volt, majd több Békés megyei takarékszövetkezet 2017. végén történő egyesülését követően az új takarékszövetkezet egyik ügyvezető igazgatója lett. Ekkor már szenvedélybeteg, szerencsejáték-függő volt. Anyagi helyzetének megromlása miatt 2015. évben szerencsejátékozni kezdett, ez kezdetben nyereséget hozott.

A vádlott egy internetes oldalon sporteseményekre fogadott, és lottózókban sportfogadásban vett részt, naponta akár több millió forint értékben. A 2017-re kialakult játékszenvedélye miatt eladósodott.

Ekkor úgy döntött, a takarékszövetkezetbeli ügyvezetői pozíciójával visszaélve, előleg címszóval készpénzt vesz fel a szövetkezet pénztáraiból, amiket fogadásokra költ, és a nyereményekből stabilizálja anyagi helyzetét. Természetesen nem tudott olyan nyereséget produkálni, hogy ezt megvalósíthassa, ezért 2017 májusában elhatározta, hogy magánszemélyektől pénzt csal ki, ebből visszafizeti a takarékszövetkezeti pénztárból kivett előlegeket, egy részét is nyereség reményében fogadásokra költi. 

2017. január 3. és 2018. május 2. között 106 100 000 forintot tulajdonított el jogtalanul a pénzintézettől, míg 2017. május 17. és 2018. április 27 között 330 325 700 forintot csalt ki kölcsönkérés ürügyén magánszemélyektől a pénztárhiány pótlása és további szerencsejátékozásra.

Az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a pénzügyi tevékenység gyakorlásától, illetőleg gazdasági társaságvezetésétől, mint foglakozástól.

Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy a bíróság adjon helyt a sértettek több, mint 100 millió forint értékű polgári jogi igényének, vagyonelkobzást is rendeljen el vele szemben. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

Lájkold a Facebook oldalunkat