Semjén Zsolt törvénymódosítása a nyugdíjas adósoknak fog nagyon fájni

Friss Lopás Politika Valódi hírek
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://merce.hu/2018/11/06/semjen-zsolt-torvenymodositasa-a-nyugdijas-adosoknak-fog-nagyon-fajni/

Törvényjavaslatot nyújtott be Semjén Zsolt a kormány nevében, a miniszterelnök-helyettes nevével fémjelzett csomag azonban nem sok jót tartogat a nyugdíjasoknak.

Legalábbis azoknak, akik adósságot halmoztak fel: azenpenzem.hu-n jelent meg egy cikk, amelyből kiderül, a javaslat elfogadásával többek közt könnyebben és gyorsabban lehet majd pénzt behajtani, végrehajtani a nyugdíjas adósoktól. A jövőben ugyanis a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság járhatna el a levonások és a végrehajtások ügyében is, ha pedig a nyugdíjból nem, vagy csak lassan térülne meg a követelés, akkor a nyugdíjas keresetéből is levonható lesz a tartozás – írja a portál.

Úgy tűnik, a kormány immár minden fronton igyekszik nyomás alá helyezni az adósokat: a nyár végén például az is kiderült, hogy egy jogszabály-módosítással gyorsítanák és egyszerűsítenék  a végrehajtások folyamatát is, az ötlet elsősorban az elmúlt két évben a devizahitel-válság miatt felpörgetett kilakoltatások miatt vetődhetett fel: 2017-ben ugyanis összesen 3636 kilakoltatás történt Magyarországon, míg 2018 április és június közt 1355, aminek legnagyobb része (a 2018. második negyedévben történt kilakoltatások kb. 60 százaléka) az adóssággal terhelt lakásokból történt. Ez az a kategória, amelyben a kilakoltatások száma az elmúlt években meredeken megnőtt.

Mindeközben pedig a kormány azt kommunikálja, hogy lezártnak tekinti a devizahitelek kérdését.

Vagyis lényegében az történik, hogy a kormány különféle jogszabályok, törvények módosításával a különböző okokból bajba került emberek (és a devizahitelesek mellett a nyugdíjasok is kifejezetten sérülékeny csoportnak számítanak) elleni végrehajtások, pénzbehajtások metódusát könnyíti meg.

Lájkold a Facebook oldalunkat