Szíjjártó lesz*rja a Quaestor károsultakat és keresztény értékek is.

Károsultak Korrupció Lopás Quaestor Szíjjártó Péter
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://444.hu/2017/11/03/szijjarto-nem-lehetett-tudni-hogy-azerbajdzsan-szabadon-fogja-engedni-a-baltas-gyilkost

Szijjártó: Nem lehetett tudni, hogy Azerbajdzsán szabadon fogja engedni a baltás gyilkost

Olvasd el a cikket hogy megtud, hogy a kormány hogyan engedi vissza a migráns-gyilkosokat (Azerbajdzsán baltás gyilkos) a világba!

A külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az ATV Egyenes Beszéd című műsorában telefonon beszélt Krug Emíliának arról, hogy káros, hazug és képmutató folyamatok zajlanak Európában a kereszténységgel szemben.

Arról volt szó, hogy egy francia város tanácsa úgy döntött, egy 1905-ben elfogadott, az állam és az egyház szétválasztásáról szóló törvény értelmében el kell távolítani a keresztet egy helyi, II. János Pál pápát ábrázoló szoborról, és miután egy budaörsi egyházi iskola jelezte, szívesen befogadná a keresztet, a kormány felajánlotta, állja a hazaszállítás felmerülő költségeit. 

Szijjártó arról beszélt, hogy a 21. századi Európában a vallásszabadság mindenkire vonatkozik, csak a keresztényekre nem. Szijjártó már a következő lépésről spekulált, hogy legközelebb vajon majd a templomtornyokról kell-e majd eltávolítani a keresztet.

Krug Emília erre megkérdezte, hogy: „Ha akkor, amikor ezekben a napokban, hetekben ennyire fontos a kereszténység védelmezése a Fidesznek, és sokakban felmerül az, hogy mondjuk amikor Ramil Səfərovot kiadtuk, aki ugye egy keresztény örmény férfit ölt meg baltával előre megfontoltan, akkor nem volt ennyire fontos a kereszténység védelme, a keresztény értékrend Magyarország számára? Mit mond azoknak, akikben ilyenkor mindig ez merül fel?”

Szijjártó erre azt mondta, nem érti a kérdező szándékát, aki „egymással abszolút egymással össze nem függő kérdéseket” kever össze, de megismételte a régi szöveget: „az említett azerbajdzsáni állampolgárnak a kiadása” nemzetközi jog alapján történt. Krug Emília közbevetette, hogy ez azzal a feltétellel történt, hogy a baltás gyilkos a hazájában majd letölti a büntetését, „miközben pontosan tudták, hogy szabadon fogják engedni, és nemzeti hősként fogják ünnepelni, ahogyan az történt is”. Szijjártó itt vett egy nagy levegőt, majd lezajlott ez a párbeszéd:

Szijjártó Péter: Ne haragudjon, szerkesztő asszony, ön olyan dolgokkal vádol minket, aminek a súlyát nem tudom pontosan, hogy érzi-e!

ATV: De ezek tények, ami történt 2012-ben.

Szijjártó Péter: Nem, nem tények, ne haragudjon! Visszautasítom, fel vagyok háborodva. Ön olyan dologgal vádolja a korábbi magyar kormányt, amely szerint előre megfontolt szándékkal egy bűnelkövető személyt úgy adott volna ki egy másik országnak, hogy az volt a szándéka, hogy őt ott engedjék szabadon.

ATV: Ja, nem azt mondtam, hogy az volt a szándéka, de egy pici külpolitikai tájékozottsággal lehetett tudni, hogy ez fog történni.

Szijjártó Péter: Ezt tetszett mondani, ezt tetszett mondani, ezt tetszett mondani, és ezt határozottan vissza kell, hogy utasítsam.

ATV: Külpolitikailag lehetett tudni, hogy ez fog történni.

Szijjártó Péter: Nem lehetett tudni…

ATV: Merthogy hősként ünnepelték azért, amit tett.

Szijjártó Péter: … mert ez egy nemzetközi jogi kérdés. Akkoriban a magyar kormány mindent a nemzetközi jog előírásainak megfelelően hajtott végre, minden, a vonatkozó nemzetközi jogszabályokban előírt elővigyázatossági lépést megtett. A nemzetközi jogszabályok megsértése nem magyar, hanem azerbajdzsáni oldalon történt meg, amelyért akkor tiltakoztunk is. Nem pontosan értem persze, hogy ennek mi köze van ahhoz, hogy Európában a kereszténységet elképesztő módon támadják…

ATV: Az örmények a legősibb keresztény nemzet Európában, akkor nem volt olyan fontos a védelme a kereszténységnek.

Szijjártó Péter: A kereszténység védelme mindig is a rendkívül fontos kérdés, most is, éppen ezért nem fogadjuk el, hogy a 21. század Európájában a vallásszabadság mindenkire vonatkozzon, kivéve a keresztények…

Emlékeztetőül: Azerbajdzsán kormánya 3 milliárdos alapból fizetett le európai politikusokat és újságírókat,  és a pénzekből épp akkoriban érkeztek nagyobb összegek – dollármilliók – Magyarországra, közelebbről Budapestre, hogy a kormány szabadon engedte volna Ramil Safarovot, ismertebb nevén a baltás gyilkost. Polt Péter legfőbb ügyész közölte: nem zajlik nyomozás az ügyben.

A teljes cikk elolvasása

Lájkold a Facebook oldalunkat