Bent fórumoztak a nemzeti konzultációról, kint tüntettek a károsultak

Brókerügyek Károsultak Quaestor Szíjjártó Péter Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://www.baon.hu/bacs-kiskun/kozelet/bent-forumoztak-a-nemzeti-konzultaciorol-kint-tuntettek-a-karosultak-725314/

Körülbelül négyszázan vettek részt szerda délután a nemzeti konzultációról tartott kecskeméti lakossági fórumon a Piarista Iskola dísztermében. A fórum előtt Quaestor-károsultak tüntettek az épület előtt.

A lakossági fórumon eredetileg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tartott volna előadást, helyette Szabó László miniszterhelyettes érkezett. A Piarista Iskola díszterme a kezdésre teljesen megtelt, sokan a karzatról hallgatták a megszólalókat, jópár érdeklődőnek nem jutott szék.

– A konzultáció hat kérdése első hallásra talán már unalmas, de olyan kérdésekről is szó van, amelyek minket nemcsak politikai szempontból, a nemzeti önállóság szempontjából érinthetnek, hanem mint magánembereket, háztartásokat is – mondta Zombor Gábor a Fidesz országgyűlési képviselője. Hozzátette: nem az Európai Parlamenttel, a választott képviselőkkel, az Európai Unióval van vitája Magyaroszágnak, hanem „azokkal a nagyon jól megfizetett hivatalnokokkal, akiknek majdnem mindegy, hogy magyar, német, román, finn emberről van szó, nekik az számít, hogy az őket odaküldő érdekcsoportok elégedettek legyenek”. Zombor Gábor szerint Brüsszelben ezért készítenek elő olyan szabályozásokat, amelyek például uniós hatáskörbe tennék a közszolgáltatások árának megállapítását.

– De nagyon érzékenyen érintheti akár Kecskemétet és a térséget is az az elképzelés, amely az adó és a munkahelyteremtési támogatások meghatározását is uniós hatáskörbe helyezné. Ez tragikus lenne a feltörekvő volt szocialista országoknak, hiszen mi 40 év hátránnyal indultunk, sőt a kilencvenes években egyszer már lerabolták a  nyugati cégek Magyarországot – folytatta Zombor Gábor. Kijelentette: ha az adómegállapítás korábban uniós hatáskörben lett volna, akkor nem valósult volna meg az elmúlt években tapasztalt gazdasági fejlődés Kecskeméten, és sok munkahely-teremtő beruházás helyszínéül nem Magyarországot választották volna a beruházók.

– A nemzeti konzultáció arról szól, hogy megvédjük a hazánkat. A visszaküldött kérdőívek száma átlépte az 1 milliós lélektani határt, ez a tömeges mennyiség azt jelenti, hogy  az emberek felfogták, elismerik azt, hogy olyan lényeges, alapvető kérdésekről kell dönteni, amelyek évekre meghatározzák Magyarország jövőjét – ezt már Salacz László a Fidesz országgyűlési képviselője mondta. Hozzátette: aki részt vesz a nemzeti konzultációban, az „a nemzeti függetlenségünkre mond igent, és nemet mond Brüssszel irányító politikájára, amely azt célozza, hogy Magyarország másodrendű ország legyen”.

Vissza a pénzt! – tüntettek a Quaestor-károsultak

A Piarista Iskola előtt tíz-tizenöt Quaestor-károsult tüntetett a lakossági fórum előtt, volt, aki konzultációs kérdőívet égetett. Vissza a pénzt! Konzultáljunk! Fidesz-maffia! Tarsoly Csaba rablóvezér, Szíjjártó a barátja! – skandálták. Olajos Mihály, a tüntetés vezetője – mint mondta, régi Fidesz-szavazó – kritikával illette Zombor Gábor és Salacz László országgyűlési képviselőket, mert szerintük a két politikus elérhetetlen, megkereséseikre nem válaszolnak.

– Nem az Európai Unióra mondunk nemet, hanem a brüsszeli bürokraták önkényére – jelentette ki Salacz László.
Utána Szabó László miniszterhelyettes tartott előadást, amelyben többek között beszélt arról, hogy a migráció hatására Párizs teljesen megváltozott, „csoportosan mászkálnak a géppuskás őrök, a csodálatos város rettegésben él”, de Stockholmban is vannak már olyan külvárosi kerületek, ahova a mentőautó csak rendőri kísérettel vonul ki.

Lájkold a Facebook oldalunkat