Budapest minden olimpiai helyszínt felépít

NOlimpia Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/03/24/rioi_olimpian_koltes_magyar_haz_budapest2024/

Az Insidethegames.com-nak adott exkluzív interjút Fürjes Balázs, a Budapest 2024 olimpiai projekt vezetője, kijelentette, hiába vonta vissza a főváros a 24-es játékok megrendezésére benyújtott pályázatát, minden tervezett beruházást megvalósítanak.

Orbánék eldöntötték: Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

Orbánék eldöntötték: Magyarország visszalép az olimpiai pályázattól

Orbán, Tarlós és Borkai Zsolt úgy látta, a pályázat most már vereségre ítélt, így súlyos presztízsveszteség lenne az országnak.  A kormány villámgyorsan határozatot hozott.Tovább

A kormány megerősítette, miután visszavontuk a pályázatot, hogy minden tervezett épület elkészül ennek ellenére is. Mindig is azt mondtuk, hogy megcsináljuk. Mindez azt jelenti, a 2024-es projekt releváns lehet 2028-ban vagy 2032-ben

– idézték Fürjest, aki ódákat zengett Budapest és a játékok kapcsolatáról.

Budapest biztosan újraindul az olimpiáért, ez egy 120 éves álom. Magyarország szerelmes az olimpiába.

Vagyis hiába nincs pályázat, minden meglesz, a Duna-partra tervezett olimpiai stadion is, amiben pedig 2023-ban a főváros atlétikai-világbajnokságot rendezne – derült ki az Insidethegames cikkéből.

Eszerint a Nemzetközi Atlétikai Szövetséggel már megkezdődtek az egyeztetések a 2023-as vb-ről, Fürjes tárgyalt is ez ügyben Lord Sebastian Coe-val, a nemzetközi szövetség elnökével.

Aztán nem sokkal később Fürjes tisztázta a korábbi nyilatkozatát, az MTI-nek azt mondta, hogy

“Nincs napirenden a kérdés, hogy Budapest pályázzon a 2028-as vagy 2032-es nyári olimpiára, előkészítés sem zajlik ebben az ügyben”.

(via 444, MTI)

Lájkold a Facebook oldalunkat