Kiengedték Tarsoly Csabát

Korrupció Lopás Quaestor Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://index.hu/belfold/2017/04/04/tarsoly_csaba_majer_zsolt_kiengedtek/

Két év előzetes letartóztatás után kiengedték Tarsoly Csabát, a Fővárosi Törvényszék döntése után házi őrizetbe került. Ugyanez történt Májer Zsolttal, a harmadrendű vádlottal is – írja a 444.

A hírt Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje is megerősítette. Azt is elmondta, a törvényszék évente dönt az előzetes letartóztatást meghosszabbításáról, és a mostani felülvizsgálatnál a védői indítvánnyal értett egyet.

A brókerbotrányok csúcspontjának számító Quaestor-ügy kipattanása óta több mint 2 év telt el. A Quaestor 32 ezer embert károsított meg, nagyságrendileg 150-180 milliárd forinttal. A piramisjátékok elvén működő, politikai szálakkal átszőtt csalás húsz éven keresztül folyhatott.

Egy éve bukott meg a Quaestor, de a lényeg még mindig nem derült ki

Egy éve bukott meg a Quaestor, de a lényeg még mindig nem derült ki

Szerda éjjelre esik az évszázad brókerbotrányának évfordulója. A hihetetlenül kusza ügy már vádemelésig jutott, de a legizgalmasabb dolgokra talán soha nem derül fény. Megmutatjuk, mi történt egy év alatt, mit tudunk, és főleg mit nem tudunk Quaestor-ügyben ma.Tovább

Az utóbbi hónapokban egyébként jelentősen gyengült az ügyészség vádja. A védelem egyrészt kilőtte a vád alapjának egy részét adó szakvéleményt, másrészt pedig a koronatanú, Kámory Ferenc sem szerepelt eddig túl jól.

Tarsoly másik perében egyébként éppen múlt hét hétfőn érkezett új fejlemény, a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság elutasította Tarsoly Csaba felperes, volt Quaestor-vezér keresetét, amelyet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) határozatának bírósági felülvizsgálatára indított.

A bíróság elutasította Tarsoly keresetét

Nem fogják felülvizsgálni az MNB határozatát, mert Tarsoly tudott róla, hogy mi ment a Quaestornál.Tovább
Lájkold a Facebook oldalunkat