A bíróság sem látja indokoltnak a DunaCity ingatlanainak bűnügyi zár alá vételét

Kiemelt hírek Korrupció NOlimpia Quaestor Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://blog.atlatszo.hu/2017/01/a-birosag-sem-latja-indokoltnak-a-dunacity-ingatlanainak-bunugyi-zar-ala-vetelet

Az ügyészség után a bíróság sem látta fontosnak, hogy a DunaCity Budapest Ingatlanfejlesztő Kft. ingatlanja, az állam által kinézett olimpiai falu lehetséges helyszíne bűnügyi zár alá kerüljön. A vádlottak, Tarsoly Csaba és társai arra hivatkozva kérték ezt, hogy kárpótolni lehessen a befektetőket. Tarsolyék jelezték azt is, hogy attól tartanak, a több százmilliárdos ingatlanvagyont a végelszámoló jóval áron alul kívánja majd értékesíteni.

„A kártalanításunk fedezetéül szolgáló vagyon most is megvan, a követelések értékalapú rendezése most is lehetséges lenne. Mint Tarsoly Csaba is többször elmondta, a Quaestor DunaCity-projekthez kapcsolódó ingatlan értéke négyzetméterenként egymillió forint. A DunaCity területe lényegében a jelenleg több százmilliárdot érő Kopaszi-gát túlparti párja, ráadásul annál még nagyobb is.” Ezzel hirdettek demonstrációt a Quaestor-károsultak az olimpia megrendezésére létrejött Budapest 2024 Zrt. irodája elé az Eiffel Palace-hoz január 19-ére.

A tiltakozás oka az volt, hogy bár a vádlottak hiába kérték a projekt ingatlanjainak a zár alá vételét, az ügyészség nem értett egyet azzal. Mint megírtuk, a vádhatóság, azaz a Fővárosi Főügyészség szerint túlzás a projekt értékét több százmilliárd forintra becsülni, másrészt nem számítanak arra, hogy azon a végelszámoló áron alul fog túladni.

Tarsoly Csaba a bíróság előtt arról beszélt, hogy az értékes ingatlanra akadtak érdeklődők:

Például Ghaith Pharaon. „Az úriemberrel többször tárgyaltam a DunaCity projektbe való beszállásukról. Én nagyon-nagyon szeretném, ha nem kerülne ehhez a csoporthoz fillérekért ez a DunaCity vagyontárgy, amiből kárpótolni lehetne a befektetőket.” Tarsoly a bíróság segítségét kérte abban, hogy a vagyontárgyakat ne kótyavetyéljék el, és azt szerette volna, ha a bíróság a Quaestor cégei által tulajdonolt összes ingatlant zár alá veszi. Bővebben

Lájkold a Facebook oldalunkat