Tarsoly Csaba otthon vacsorázik

Korrupció Quaestor Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://www.lokal.hu/2017-04-tarsoly-csaba-otthon-vacsorazik

Ma délután négy órakor kiengedték a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetből a Quaestor-botránnyal elhíresült Tarsoly Csabát, ahol előzetes letartóztatását töltötte – tudta meg a Lokál.

 

Tarsoly Csaba vádlott a tárgyalóteremben az ellene és társai ellen indított büntetőper tárgyalásán a Fővárosi Törvényszéken 2016. október 13-án. Az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére. Fotó: MTI

Információnk szerint a volt Quaestor-vezér védőügyvédje indítványozta, hogy szüntessék meg védence fogva tartását, a Fővárosi Ítélőtábla pedig helyt adott indítványának. A 210 milliárdos csalással gyanúsított férfi immár két éve volt a rácsok mögött.

Tarsoly mostantól fényűző háza rabja lesz, azt csak külön engedéllyel hagyhatja el. Ilyen lehet például az orvosi vizsgálat, vagy az ellene folyó büntető perrel kapcsolatos meghallgatások, vagy bizonyítási eljárás.

A Quaestor Értékpapír Zrt. bedőlésekor emberek százai veszítették el megtakarításaikat. A jegybank 20 millió forintra bírságolta Tarsoly Csabát nemrégiben, mert jogsértően kezelte az ügyfelek pénzét.

Az egyebek mellett csalással, sikkasztással vádolt Tarsoly még tavalyi fővárosi törvényszéki meghallgatásán tagadta, hogy ő vagy társai bűncselekményt követtek volna el.

A 2016. júliusában indult büntetőperben, az ügyészség öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást ró a vádlottak terhére, a Tarsoly Csabát érintő cselekmények száma a vád szerint 753 rendbeli. Az összes vádbeli cselekmény elkövetési értéke mintegy 77 milliárd forint, az ügynek több mint 30 ezer sértettje van.

Tarsoly Csaba szerint ő és társai egy koncepciós per főszereplői, az eljárás nem a törvények szerint zajlik, annak nem az igazság kiderítése a célja, hanem bűnösök kreálása. Úgy vélte, azért folyik a “befeketítésük”, hogy ne kelljen kárpótolni az ügyfeleket az állam mulasztásai miatt.

 

Egyeztetésre várakozó ügyfelek a Quaestor Értékpapír Zrt. Károly körúti irodája előtt 2015. áprilisában (Fotó: MTI)

Lájkold a Facebook oldalunkat