Luxusingatlanok épülhetnek az olimpiai területen?

Korrupció NOlimpia Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://www.napi.hu/ingatlan/luxusingatlanok_epulhetnek_az_olimpiai_teruleten.632693.html

Bár a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. továbbra sem hajlandó elárulni, mi lesz a sorsa annak a Duna-parti területnek, amelyik a 2024-es budapesti olimpia egyik fő helyszíne lett volna, várhatóan nagyszabású ingatlanfejlesztés kezdődhet a területen. Legalábbis ez derül ki a IX. kerület hatályos településfejlesztési stratégiájából – írta a Magyar Nemzet.
Domokos László, 2017. április 1. szombat, 17:29

Az önkormányzati dokumentumban az olvasható:

Fontos posztra került Madár

Hol lesz a 2024-es olimpia? Még a szavazás helyszíne sem biztos

A Rákóczi híd pesti hídfőjénél elterülő terület különlegesen kedvező feltételekkel rendelkezik jelentős tömegeket vonzó ingatlanfejlesztésre, új lakó- és intézményterületek kialakítására.

A tanulmány megjegyzi, hogy az MNV Zrt. által 16,5 milliárd forintért megvásárolt terület Ferencváros meghatározó jelentőségű közlekedési útvonalai között terül el.

A településfejlesztési stratégia utal arra is, hogy hasonló presztízsű ingatlanfejlesztésre van lehetőség, mint a Duna másik oldalán elhelyezkedő Kopaszi-gát mellé épülő iroda- és lakásépítések esetében, amelyet a Garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. épít fel – írta a lap.

Ezzel kapcsolatban a ferencvárosi tanulmányban az áll: “A Rákóczi hídtól délre eső Duna-part potenciálisan az egyik legértékesebb alulhasznosított területe a kerületnek. Elhelyezkedése, a Dunához való kapcsolata magas színvonalú intézményi és lakóterületek kialakítását tenné lehetővé.”

Lájkold a Facebook oldalunkat