Bocsánatkérést és 100% kártérítést

A Quaestor károsultjai: Bíróság elé kell állnia a Matolcsy vezette MNB-nek

Károsultak Korrupció Lopás Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://mno.hu/belfold/a-quaestor-karosultjai-birosag-ele-kell-allnia-a-matolcsy-vezette-mnb-nek-2425551

Közleményt juttatott el lapunkhoz a Quaestor Károsultak Közössége, amelyben tudatják, hogy folytatódik a 2016. május 26-án tárgyalás nélkül lezárt MNB elleni per, amelyet egy Quaestor-károsult indított a Magyar Nemzeti Bank ellen közigazgatási jogkörben okozott kár miatt, és felhívják a figyelmet, hogy mind a PSZÁF, mind az MNB olyan hibákat követett el a felügyeleti jogkörének, illetve kötelezettségeinek gyakorlása során, amelyekkel nem csak lehetővé tette, de egyenesen elősegítette, hogy példátlan módon, több mint 200 milliárd forint, a 32 ezer Quaestor-károsult által ténylegesen befizetett pénz nyomtalanul eltűnhessen. 

„A bíróság 2016. május 26-ára tűzte ki az első tárgyalást. A bíróság a pert még az első tárgyalás előtt (egy nappal) megszüntette, megfosztva ezzel a károsultakat a jogorvoslattól. Másfél évnyi bírósági huzavona, fellebbezések után 2017. november 6-án 10 órára újabb első tárgyalási napot tűzött ki a bíróság.”

Leszögezik, hiányosnak, szakszerűtlennek, felelőtlennek és a hatályos jogszabályokba ütközőnek tekintik az MNB felügyeleti tevékenységét, mivel nem magyarázható semmivel, hogy olyan hiányosságokat és visszaéléseket nem vett észre az MNB, amelyeket kellő hozzáállás és hozzáértés mellett időben látnia és hatékonyan szankcionálnia kellett volna.

A közlemény kitér arra is, hogy az MNB nem csak szakmai felügyeletet gyakorol 2013 óta a pénzügyi szervezetek felett, de fogyasztóvédelmit is, amelyek közül szerintük egyiknek sem tudott megfelelni. A Quaestor-kötvények kibocsájtásának engedélyezése és a kibocsájtás folyamata során ugyanis olyan szakmai hibákat vétett, amelyek következtében a károkat nem lehetett időben megakadályozni.

„Mi nem közpénzt, hanem a saját pénzünket követeljük vissza, mégpedig teljes egészében, mert annyi már most is nyilvánvaló, hogy itt nem egyszerű befektetési kockázat, hibás gazdálkodás következményeit kell elszenvednünk, hanem a legnagyobb magyar pénzügyi csalásét, egy összeesküvéséét, egy nyilvánvalóan összetett és szövevényes bűn elkövetéséét, amely előre kitervelten, tudatosan irányult a befektetők megkárosítására – fogalmaznak. – A kormány és a felelős szervezetek követeléseinknek annak szellemében tegyen eleget, hogy jogállamban élünk, és ennek fenntartása alapvető érdekünk kormányoktól függetlenül!

Amíg mi az ellopott  210 milliárd forintunknak csak a töredékét kaptuk vissza, addig Tarsoly Csaba már luxuskörülmények között élvezi a szabad életet. De vajon miből?” – teszik fel a kérdést, utalva ezzel arra, hogy Tarsoly Csaba házi őrizetbe került.

Mivel a károsultak szerint a jelenlegi hazai  jogi környezet nem teszi lehetővé, hogy itthon érjék el céljukat, így 2017. május 23-tól Strasbourgban is folytatják a küzdelmet! A Strasbourgi  Emberi Jogok Európai Bírósága a Quaestor-károsultak beadványait befogadta. „Mi a végsőkig megküzdünk azért, hogy mielőbb hozzájussunk az ellopott pénzünkhöz” – zárják közleményüket a Quaestor károsultjai.

Tovább olvasom

 

Lájkold a Facebook oldalunkat