NYÍLT LEVÉL KECSKEMÉT POLGÁRMESTER ASSZONYÁNAK, MATOLCSY ROKONÁNAK

Brókerügyek Károsultak Kiemelt hírek Quaestor Szíjjártó Péter
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://gepnarancs.hu/2017/02/nyilt-level-kecskemet-polgarmester-asszonyanak-matolcsy-rokonanak/

A kecskeméti Quaestor-károsultak tüntetnek is és nyílt levelükben azt írják: a saját pénzünket akarjuk, mi nem lopjuk másokét!

Belföld | Szerző: | 2017. február 16. | Nincs hozzászólás

Szemereyné Pataki Klaudia – Forrás: kecskemetitv.hu

Tisztelt Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszony!

Sajnálattal értesítjük, hogy Kecskemét város Közgyűlésén a mai napon nem tudunk részt venni. Tüntetni mentünk a telkünkre. Kérjük szíveskedjen tájékoztatni a közgyűlés résztvevőit!

Mint bizonyára tudja, arra a Duna City telekre, mely a Quaestor Volt Ügyfelei pénzéből lett vásárolva, és ingyen akar az állam hozzájutni. Arra a telekre melynek árából az érintett családok vesztesége csökkenthető. Arra a telekre, melyet több mint 700 napja a Fővárosi Főügyészség jogellenesen nem vesz zár alá. Arra a telekre, melyet 6,5 milliárdra értékelt a bíróság által elfogultság miatt azóta már az ügyből kizárt ügyészségi szakértő, holott Szijjártó Péter külügyminiszter Ghaith Rashad Pharaon-nak 87 milliárdért kínált, a budapesti ingatlanárak 20%-s emelkedése előtt. Arra a telekre, amit az MNB (az Ön rokona, Matolcsy György) által, és a Magyar Bíróság által kinevezett felszámolók, mint fellelhető vagyont nem találnak. Elég lenne megkérdezniük az ügyészségi szakértőt, aki az értékeléséhez megtalálta a telket.

Sajnos kezünkbe kell venni ügyünket, hogy ennyi bába között ne vesszen el a gyerek, ezért nem áll módunkban a mai napon az Ön által megígért intézkedéseiről tájékoztatását meghallgatni. Mely intézkedéseket először tavaly május 13-án ígért meg a sajtó nyilvánossága előtt. Azon a napon amikor nem vette át tőlünk a kétségbeesett, koldusbotra juttatott quaestor áldozatoktól segítségkérő levelünket (átadást előre egyeztettük). Azon a napon, amikor minket, akik itt élnek, és itt fizetnek adót nem engedett be a Városházára, a Mi Városházánkba. Utólag, sietve a médiában segítséget ígért belátva, hogy helytelen magatartást tanúsított! Önt azóta számtalan alkalommal részletesen tájékoztattuk valós helyzetünkről, hogy a média hírekkel ellentétben sem a BEVA, sem a Kárrendezési Alap által nem történt meg Rogán Antal által megígért kifizetésünk, és ez nem 300 embert érint, hanem két nullával többet 30 000-et. Az MNB (Magyar Nemzeti Bank) legális elkövető helyet biztosított a Quaestornak, mely az MNB felügyelete idején 220 milliárd forintot forgathatott a pénzpiacon. Az MNB 2013-tól kezdődően éveken át az alapítványai létrehozásával volt elfoglalva. “Alapítványozik” és értéktárgyakat vásárolgat, miközben az általa felügyelt pénzpiacon a mai napig nem került elő a valós, nem fiktív befizetett pénzünk. Az MNB közel 2 év alatt semmit nem lépett. Mi a saját pénzünket akarjuk, mi nem lopjuk másokét!

Polgármester Asszony! Sajnos ügyünkben ez ideig nem sikerült előbbre lépnie. Továbbra is kétségbeejtő a helyzetünk (közel 30 ezer főnek Kecskeméten), üres zsebbel töltöttük az ünnepeket, és egyetlen fillér nélkül fázunk ebben a rendkívüli hidegben. Bízunk benne, hogy a hivatal malmai őrölnek csak lassan, és nem vallott kudarcot. Kérjük, távolmaradásunk miatt az elért eredményeiről más úton szíveskedjék értesíteni!

Legutóbbi közgyűlésben arra buzdított minket, hogy országos szinten, azaz parlamenti hatáskörben is tegyünk lépéseket. Tanácsára, ezért fel akartuk venni a kapcsolatot dr. Salak László és dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő urakkal. A mai közgyűlésen tájékoztatni szerettük volna Önt arról, hogy a képviselő uraknak fogadóórájuk nincs és az önkormányzati, valamint a parlamenti portálon feltüntetett e-mail címekre írt leveleinkre nem válaszoltak ezidáig.

Továbbá azt is szerettük volna elmondani, hogy Dr. Salacz László országgyűlési képviselő úrnak “sürgős” dolga akadt a Polgármesteri Hivatal folyosóján várakozó Qaestor károsultak láttán, mert besietett a férfi mosdóba. Türelmesen várakoztunk a helyiség előtt, de nem jött elő.

Felkérjük, szíveskedjék közvetíteni köztünk és elérhetetlen országgyűlési képviselőink között.

Bízunk Önben mint városunk legfőbb vezetőjében, tapasztalatával, tudásával, kitartásával el tudja érni, hogy visszaadják az ellopott pénzünket.

Kecskemét, 2017.02.16.

Tisztelettel: Kecskeméti Quaestor Károsultak Csoportja

Lájkold a Facebook oldalunkat