A Lex CEU eltörlésétől a devizaadósok védelméig sorra söpörte le a Fidesz-KDNP az ellenzéki törvényjavaslatokat

Politika Valódi hírek
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://merce.hu/2018/11/13/sorra-soporte-le-a-fidesz-kdnp-az-ellenzeki-torvenyjavaslatokat-a-lex-ceu-tol-a-devizaadosok-vedelmeig/

Egy sor ellenzéki törvényjavaslat szerepelt ma az Országgyűlés napirendjén. És – bár ez talán nem annyira meglepő – a kormánypárti képviselők sorban le is szavazták őket.

Lássuk sorban, mik voltak ezek:

Az MSZP és a Párbeszéd képviselői törvényjavaslatot nyújtottak be „A demokrácia helyreállítása érdekében a Lex CEU eltörléséről” címmel.

Eredmény: 51 igen, 115 nem, 2 tartózkodás – elutasítva.

A DK képviselőcsoportja „A tanulás, oktatás, kutatás szabadságához való jog helyreállításáról” címmel nyújtott be törvényjavaslatot.

Eredmény: 34 igen, 114 nem, 19 tartózkodás – elutasítva.

Székely Sándor, a DK képviselője „Kilakoltatási és lakhatási válság felszámolását előkészítő eseti bizottság létrehozásáról” címmel nyújtott be határozati javaslatot.

Eredmény: 54 igen, 112 nem, 1 tartózkodás – elutasítva.

Hadházy Ákos (független) és Csárdi Antal (LMP) „Egyes törvényeknek a devizaadósok védelmében szükséges módosításáról” címmel nyújtott be az LMP képviselőcsoportjának kezdeményezésére törvényjavaslatot.

Eredmény: 54 igen, 112 nem, 1 tartózkodás – elutasítva.

Az LMP-s Hohn Krisztina „Egyes törvényeknek a nyugdíjasok helyzetének  javítását célzó módosításáról” címmel nyújtott be törvényjavaslatot.

Eredmény: 55 igen, 111 nem, 1 tartózkodás – elutasítva.

Összegezve: sem a Lex CEU eltörlése, sem az oktatás szabadsága, a lakhatási válság, a devizaadósok védelme vagy a nyugdíjasok helyzete nem érdekelte a kormánypártokat.

Tartalmas nap volt.

Lájkold a Facebook oldalunkat