diktatúra

Magyarországon nincsen Demokrácia, de van Diktatúra

Korrupció Lopás Quaestor
Oszd meg másokkal is

Persze félre lehet magyarázni egyes dolgokat, ki lehet találni újabb és újabb “történeteket”, de ettől még a valóság nem fog elferdülni


Forrás: 

https://merce.hu/2018/01/06/tergfigyelo-kamerakat-szereltek-az-ellenzek-altal-tamogatott-hodmezovasarhelyi-fuggetlen-jelolt-haza-ele/

Bejelentette, hogy indul a választáson, kamerát szereltek az utcájába

Februárban időközi polgármester-választás lesz Hódmezővásárhelyen, abban a Csongrád megyei városban, ahol a Fidesz hosszú évek óta az országos átlagnál is jobb eredményt szokott elérni. Innen indult Lázár János politikai karrierje, sokáig ő volt a város polgármestere, és a mai napig kezében tartja az egész környék irányítását.

A 2014-es polgármester-választáson a közelmúltban elhunyt Almási István fideszes jelölt 61 százalékkal győzött, és a város összes egyéni képviselői helyét is a Fidesz emberei vitték el. 

A Fidesz most Hegedűs Zoltán alpolgármestert indítja. Az ellenzéki pártok közül egyik sem indít saját jelöltet. Ehelyett mindegyik egy független indulót ajánl az emberek figyelmébe, Márki-Zay Pétert.

Márky-Zay többek között e szavakkal jelentette be péntek délután, hogy elindul a választáson:

“Vásárhelyen már 2010 előtt is diktatúra volt. A város egyszemélyi ura dönt minden kérdésben. Központi utasítás sejthető a mögött, hogy ki kap állást és ki nem; kit kell elüldözni a városból és ki kap jövedelmező megbízásokat; sőt, hogy melyik bankban nyitunk számlát vagy melyik céggel temetkezünk. Ha igaz az, hogy a befektetők Vásárhelyen nem kedvezményeket kapnak, hanem sarcot fizetnek, nincs mit csodálkozni azon, hogy a rendszerváltás óta egyetlen nagyvállalat sem települt ide, és a kisvállalkozások is menekülnek az önkény és a magas adók elől. A fiatalok nem találnak munkát, nem indítanak vállalkozásokat, kénytelenek elhagyni a várost – szegény idős szüleik és nagyszüleik magukra maradnak öregkorukra. Hét gyermekemet Hódmezővásárhelyen, vásárhelyinek nevelem, nem szeretném megélni, hogy unokáimat csak skype-on láthassam.”

Tovább olvasom


Forrás: 

https://444.hu/2018/01/06/bejelentette-hogy-indul-a-valasztason-kamerat-szereltek-az-utcajaba

Térfigyelő kamerákat szereltek az ellenzék által támogatott hódmezővásárhelyi független jelölt háza elé

A korábban saját bevallása szerint Fidesz-szimpatizáns helyi mérnök, Márky-Zay Péter ma jelentette be indulását a Hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson. A független jelöltet támogatja az MSZP, az LMP és a Jobbik is.

De nem csak ők figyeltek fel rá, hiszen a jelölt háza mellett a mai napon több térfigyelő kamerát is felszereltek, amelyek Márky állítása szerint pont rálátnak a házára, így a kezelőik tudják figyelni, ki érkezik hozzá és ki távozik tőle.

A jelölt ezt így kommentált Facebook-oldalán:

“Sokak szerint Magyarországon nincs diktatúra és megfélemlítés. Tegnap bejelentettem indulásom ellenzéki jelöltként Hódmezővásárhelyen, ugyanazon a napon új térfigyelő kamerát szereltek fel az utcánkban, így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik (a helyi sajtó jelentős része nyilván azért nem jött el a sajtótájékoztatóra, mert éppen ezt dokumentálták:-)).

Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van… Kormányinfón megkérdezhetné valaki (nyilván évek óta tervezték már, lesz rá írásos bizonyíték is, puszta véletlen, hogy most értek ide, miután Almási úr már elhunyt…)”

A korábban Lázár János által vezetett Hódmezővásárhelyen azért kellett kiírni időközi választást, mert Almási István polgármester tavaly év végén elhunyt. A választást február 25-én tartják, így valószínűleg órási jelentőséget fog kapni a választás eredmény másfél hónappal az országgyűlési választások előtt.

Frissítés: Márky a 444-nek írt levelében elmondta jelöltsége bejelentése után elvesztette a munkahelyét:

“Két nappal döntésem után váratlanul megszűnt a munkaviszonyom, egy multinacionális cég helyi leányvállalatánál. Nem tudom, volt-e összefüggés a két esemény között: egyik oldalon valóban volt egy stíluskülönbség köztem és a főnököm között, másrészt viszont a döntést semmilyen írásos vagy szóbeli figyelmeztetés, vita nem előzte meg, utódlásom nem volt biztosított, és bár főnököm költségvetési okokra hivatkozott, nem olyannak ismertem meg, aki egy hétgyermekes családapát utcára tenne egy héttel karácsony előtt…

Pénteken feleségem kapott egy baráti figyelmeztetést, hogy az ÁNTSZ-nek kiadták, hogy szülészeti vállalkozását alaposan ellenőrizze… Egy másik híradás szerint pénteken városi közgyűlés volt, aminek a végén Lázár miniszter úr magához hívatta a helyi kórházigazgatót és zárt ajtók mögött beszéltek. Kérdéses, hogy van-e összefüggés a két esemény között? Félünk a hatalom bosszújától, de reményt ad, hogy a Fideszben is vannak jó emberek, van lelkiismeretük, nem teljesítenek akármilyen utasítást, hiszen ezzel később nekik kell együtt élni ebben a városban, vagy ha kényszerből meg is teszik, legalább figyelmeztetnek bennünket.”

Politikai kiállása és e fejlemények között nem talált azóta sem bizonyítható összefüggést, de a módszer teljesen illik a városban megszokott eljárásokra a másként gondolkodókkal szemben – teszi hozzá a 444.

Tovább olvasom

 

 

Lájkold a Facebook oldalunkat