Hmmmm… Orgován Béla száz-milliomos

Brókerügyek Lopás MNB Quaestor Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://24.hu/kozelet/2017/11/17/orgovan-bela-epitkezik-es-tobb-szazmillios-bevetelt-vallott-be/

Orgován Béla építkezik és több százmilliós bevételt vallott be

Mégiscsak fordulópont volt Magyarország alighanem leghíresebb közmunkása, Orgován Béla életében a Quaestorral való találkozás. Nemcsak azért, mert akár együtt ülhet a vádlottak padjára Tarsoly Csabával, a 200 milliárd forintot elvarázsoló cégbirodalom fejével, hanem mert úgy tűnik, azóta közmunkásból végérvényesen vállalkozóvá vált. Legalábbis négy társaság lelhető fel Orgován Béla nevén az Opten adatbázisában, sőt működni is látszanak, mérlegeikben együttesen mintegy 300 millió forint árbevételt vallottak be fennállásuk óta.

Főhadiszállásuk a fővárosban, az egykori Csepel Művek XXI. kerületi iparterületén lelhető fel, oda jegyezték be az Enilontal, a Konimonika és az Onszid-Ma Kft. székhelyét.

A főbejárattól nem messze, az egyik irodaházban, egy lepattant kapualjban ott is virítanak a cégtáblák. Az ajtó azonban zárva, csengő, kaputelefonos kód nincs a cégnevek mellett.

A NAV-osok is hiába keresték őket – legyintett az éppen arra járó helyi erő. Néhány hete jártak itt a hatóság emberei, de nem találták itthon a bérlőket.

Nem szokott itt lenni Orgován sem, nagy ritkán bukkan fel – ennél többet azonban nem akart vagy nem tudott elárulni.

A cégtáblán kívül több is utal a vállalkozásokra: egy másik lépcsőházon keresztül bejutottunk az épületbe, és a második emeleten egy Enilontal Kft. feliratú ajtót találtunk is. Zárva. A másikon semmi felirat, csak egy számkód, és az is zárva. Nem úgy néz ki, mintha cégközpont, állandó titkárság működne a székhelyen.

Állítólag Orgován alapvetően építkezik, mindhárom céggel ingatlanokon dolgozik. Hogy miért van szükség a csepeli rezidenciára, azt nem tudhattuk meg a tulajdonostól magától, mert sem a cégek email-címére küldött levelekre nem válaszolt, sem a székhelyen meghagyott üzenetünkre nem reagált. Mindenesetre nem nagy befektetés, legalábbis a neten található hirdetés szerint a mintegy 4000 négyzetméteres irodaházban 600-1100 forint négyzetméterenkénti  áron, két havi kaució letétele kell csak a bérlethez. Vagyis egy 40 négyzetméteres helyiség maximum havi 44 ezerből ki is jön. A hirdetés alapján

a csepeli iroda portaszolgálatot és hasonlókat  nem kínál, székhelyszolgáltatást viszont igen – meglehet, ez a fő vonzereje.

Tovább olvasom a 24.hu cikket

Lájkold a Facebook oldalunkat