Ahogy a Quaestorból is, úgy az államkasszából is a keményen dolgozó KISEMBEREK pénzét LOPJÁK EL!

Korrupció Lopás
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://vastagbor.atlatszo.hu/2017/09/21/szanaszet-lopjuk-az-eu-t-es-nagyon-sokba-fog-kerulni/

Szanaszét lopjuk az EU-t és nagyon sokba fog kerülni

Az Index hozta le az EU ellenőrző bizottság videóját, amelyet a felcsúti kisvasút ellenőrzése után készítettek és aminek nem a kisvasút létjogosultsága a legfontosabb eleme, hanem az, hogy az adófizetőknek egy milliárd eurót kell majd visszafizetniük az EU-s csalások/lopások miatt.

A szépen csengő nevű, Ingeborg Grässle, az Európai Parlament költségvetési ellenőrzési bizottságának vezetője tegnap sajtótájékoztatón beszélt arról, mit tapasztalt az EU küldöttsége. A csoport többek között a nagyon durván széjjel lopott– 4-es metrón és a –csak a lopás és a hóbort miatt megépült– felcsúti kisvasúton is utazott egyet.

Hangsúlyoznám, hogy ez egy normális látogatás. Nem akarjuk, hogy politikai belharcokra használjanak fel minket, ez csak nehezíti a helyzetünket. A felhajtás nem segítette a munkánkat. Többször kellene jönnünk, hogy elvegyük a látogatások szenzáció jellegét.” – mondta.

Ingeborg Grässle  megjegyezte, hogy Magyarország ellen nagyon sok vizsgálatot indított az EU csalásellenes hivatala. 2016-ban 13 esetből majdnem mindegyiknél, 11-nél valamilyen ajánlással zártak, ami gyakorlatilag büntetési javaslatot jelent. Utóbbi Romániával holtversenyben a legmagasabb szám. Azt is elmondta, hogy Magyarország kapta a legtöbb büntetést 2016-ban és ezt a büntetést -nagyon sajnálja ugyan- de az adófizetőknek kell majd megfizetniük.

https://index.indavideo.hu/video/Sokan_nem_akartak_de_azert_is_elmentek_vonatozni

A 2016-os OLAF jelentés kiemeli,„Vannak olyan sajátos országok, mint Magyarország, ahol az OLAF-ügyek pénzügyi hatása négyszer akkora volt, mint a nemzeti nyomozásoké”.
Ez azt jelenti, hogy az uniós hivatal sokkal nagyobb értékű csalást leplezett le a kifizetéseknél, mint a Polt Péter vezette magyar hatóságok, kik gyakorlatilag nem csináltak semmit. Tudjuk miért… Ráadásul az OLAF 2013-2016 között ajánlással(büntetéssel) lezárt ügyei a kifizetések 4,16 százalékát érintik, amivel szintén toronymagasan vezetünk az Egész EU-ban. A második helyezett szlovákok a maguk kis 2,55 százalékával a kanyarban sincsenek, a többiek 0,7 alatti eredményeiről nem is beszélve.

Ingeborg Grässle amúgy nagyon sajnálta, hogy Magyarország nem csatlakozott az uniós ügyészséghez, amely független hatóságként vádat emelhetne, ha egy tagállamban uniós pénzekkel csalnak…

Támogasd az Átlátszót!

Lájkold a Facebook oldalunkat