Update Norbi is brókerkárosult

Brókerügyek Károsultak Korrupció Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://propeller.hu/szorakozas/3307502-100-milliokat-buktak-elmult-honapokban-schobert-norbiek?utm_content=buffer60a97&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer

100 milliókat buktak az elmúlt hónapokban Schobert Norbiék

A Buda-Cash-brókerbotrány legnagyobb károsultja valóban Schobert Norbi lehet, ahogy azt korábban is állította.

(Fotó: YouTube/TV2Magyarország)

Norbi az ATV stúdiójában, vasárnap adásba kerülő Esti Frizbi Hajdú Péterrel című műsor felvételén mesélt arról, hogyan építették újra többször feleségével, Rékával az Update-birodalmat.
Először tíz éve nullázták le magukat – egy nagyker vitte el a pénzüket, még az autón és a motorcsónakon is túl kellett adni, hogy be tudják fizetni a villanyszámlát. Az elmúlt két évben még nagyobb volt a gond, hiszen a Buda-Cash csődje is nagyon nehéz helyzetbe hozta őket.

„Több mint 140 milliónk szállt el, hiszen a Buda-Cashnél volt a pénz, a tőzsdére szánt Update-részvények után befizetendő személyi jövedelemadó összegét egy becsődölt brókercég számláján forgattuk – az viszont a zároláskor elveszett. A végén 407 ezer forint kártérítést kaptunk. Kértem a NAV-tól mentesítést, nem adtak, így 24 hónapig fizettem havi hatmilliót”

– árulta el Hajdú Péternek Schobert, aki így részletekben 140 millió körüli összeget csengetett ki a NAV-nak két év alatt.
Pedig kezdetben minden olyan szépen alakult: Andre Agassival például hosszú távú együttműködést terveztek, közel álltak ahhoz, hogy tulajdonostársak legyenek, a külföldi boltnyitások Bécsben, Londonban és Varsóban már elő is voltak készítve.
„Bejött 800 millió forint, amiből gyönyörű szépen elrepült több mint 300 millió Andre szerződtetésére, az összes többi a reklámkampány, plusz az áfa” – sorolta Schobert.

A krach beütésekor viszont az MNB zárolta a papírokat a Buda-Cashnél, a befektetők elbizonytalanodtak, a hirtelen feloldás után, akinek elveszett a pénze, a megmaradt részvényt adta el, és így esett a részvényárfolyam a harmadára.
A brókerbotrány ijesztette el Agassit
„Nem okozhattunk csalódást az embereknek, az MNB által meghatározott áron, több százmillió forint értékben vásároltunk vissza részvényeket, de nem ez volt a baj, hanem Andre azt mondta, „sajnos látom a híreket, hogy mindkét nagy brókercég bedőlt, úgyhogy várjunk ezzel a tulajdonirész-átruházással” – mesélte Norbi. – André nem az Update-ben nem hitt a továbbiakban, hanem elijesztette a brókerbotrány. Elbuktuk azt, ami bejött, és még alámentünk körülbelül 270 millióval. Ezt bukta a cégem, én meg magánemberként azt a havi hatmilliót, amit fizetnem kellett két éven keresztül. Rossz helyen voltam, rossz időben.
A Magyar Nemzeti Bank 2015. február 23-án jelentette be, hogy azonnali hatállyal felfüggesztette a Buda-Cash Brókerház Rt. működési engedélyét. Közleményük szerint a céggel szemben indított átfogó felügyeleti vizsgálat alatt „súlyos visszaélésekre utaló információk” derültek ki. A jegybank biztonsági okokból zárolta az ügyfelek számláit, majd sikkasztás miatt indult nyomozás.

Lájkold a Facebook oldalunkat