Vádat emeltek Bróker Marcsika ellen

Bróker Marcsika Brókerügyek
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://index.hu/gazdasag/2017/06/14/vadat_emeltek_broker_marcsika_ellen/

Vádat emelt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség a Kun-Mediátor milliárdos csalással gyanúsított, Bróker Marcsiként elhíresült vezetője ellen – írja az MTI. Dobrai Sándornénak

  •  767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás
  • két rendbeli sikkasztás
  • öt rendbeli számvitel rendjének megsértése
  • és jogosulatlan pénzügyi tevékenység miatt kell majd bíróság elé állnia.

Marcsika elég ismert személy volt Karcagon, ahol a főtevékenységét tekintve utazási irodaként működő Kun-Mediátor Kft.-n keresztül engedély nélküli befektetési tevékenységet is végzett. Pontosabban azt mondta a karcagiaknak, hogy befekteti a pénzüket, és nagy kamattal adja vissza nekik. Valójában persze egy hatalmas piramisjátékról volt szó, aminek a végén Marcsika, amikor már nem tudott törleszteni, 2015 áprilisában lelépett a pénzzel, a rendőrség szerint több mint 16 milliárd, az áldozatok ügyvédje szerint akár 20 milliárd forint kárt okozva. A rendőrség szerint több a 62 éves nő több mint 800 embert vert át Karcagon és környékén.

Bróker Marcsit végül tavaly decemberben a közép-amerikai Belize-ben tartóztatták le, miután ott is elkezdett sikkasztani. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sikkasztás gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben. 

Lájkold a Facebook oldalunkat