Ez az elhagyatott, romos svábhegyi szálloda a Quaestor szimbóluma

Károsultak Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: https://kepek.444.hu/2017/06/10/ez-az-elhagyatott-romos-svabhegyi-szalloda-a-quaestor-szimboluma

A Svábhegy tetején van egy elhagyatott 6 emeletes épület, ahonnan belátni egész Budapestet. Ez 70-80 szobás, 4200 m2 bruttó területű, 8500 m2-es telken álló Napfény hotel az 1960-as években készült, és amíg a Magyar Iparszövetség alapítványa tulajdonában állt, a kétezres évek közepéig szállodaként működött. 2006-ban viszont megszerezte a Quaestor az iparszövetségtől.

A Quaestorban úgy látták, hogy nincs sok értelme hotelként működtetni tovább, ezért funkcióváltásban is gondolkodtak. Felmerült, hogy ide költözzön a Váci úti cégközpont, de a cégcsoport a hotelépületet alapvetően más befektetőknek kínálta vételre a honlapján. Így érte a 2015. márciusi bedőlés a gazosodó telken álló épületet. 

A múlt héten írtunk arról, hogy a szálloda nemrég meglepően olcsón tulajdonost váltott: a vevő céget Németh Szilárd egykori titkára vezeti, tulajdonosa Árpa Attila barátnője és egy holland dizájner, és évek múlva luxushotelt terveznek ott működtetni.

A Városi Gorillák urbexes csapat – amiről két éve a 444 is forgatott egy videót – ide jutott be, és fotózta körbe, mi marad a Tarsoly-birodalom egyik ékkövéből.

A képek megtekintéséhez nyissa meg a 444.hu weboldalát.

Lájkold a Facebook oldalunkat