Vigyázat! NOK “magyar mutyiszagú lehúzás”

Lopás
Oszd meg másokkal is

Ajánlom, hogy tájékozódj! Olvasd el ezeket a cikkeket!

“Egy év hallgatás után úgy tűnt, hogy mégsem lesz semmi a NOK-ból (Nemzeti Otthonteremtési Közösség), ami annyira magyar mutyiszagú lehúzás, hogy nehéz lenne ennél kifejezőbb dolgot találni a mai magyar korra. Törvény által egy cégre írt lehetőség, busás állami támogatással az adófizetők pénzéből, aminek ellenére az átlagügyfél mégsem fog sehogy jól járni és rengeteg áldozat lesz, ahogy volt a korábbi hasonló “közösség”-ekben is. (Például már itt is írtam róla.)

Hát, rossz hírem van, a dolog elindult. A portfolio írt egy jó cikket a témában, ajánlom elolvasni annak, akit érdekel a téma.”

http://kiszamolo.hu/

NOK vagy lakástakarék?

 

http://www.portfolio.hu/finanszirozas/hitel/indul_a_nemzeti_lakaslotto_megszolalt_a_cegvezer.4.250559.html

Indul a nemzeti lakáslottó, megszólalt a cégvezér

A törvény elfogadása után több mint egy évvel elindult az első Nemzeti Otthonteremtési Közösség (NOK) szervezése Magyarországon. A Carion Csoporthoz tartozó Central NOK Szervező Zrt. vezérigazgatójának, Török Bélának tettük fel kérdéseinket. Az interjú alapján úgy tűnik, nagy az önbizalom a cégnél: az új lakások piacának 5-10%-át le szeretnék fedni.
Portfolio: Közhely a médiában, hogy Önökre, a Carion Csoportra szabták a NOK-ról jogszabályokat. Milyen érvekkel sikerült kivívniuk a kormánynál ezt a kétes dicsőséget?

Török Béla: A legjobb tudomásunk szerint ez a törvény egy otthonteremtő, gazdaságélénkítő csomag részeként született meg. Egy új, nem banki, hanem közösségi finanszírozású lehetőséget biztosít azok számára, akik újépítésű otthont szeretnének vásárolni és ezt tervezetten, alacsony rárakódó költséggel kívánják megvalósítani.

Gyakorlatilag csak az a cég szervezhet NOK-ot, amelynek legalább az egyik igazgatósági tagja Önök által igazolt 5 éves fogyasztói csoportos múlttal rendelkezik. Monopóliumot építenek?

Tovább olvasom

Lájkold a Facebook oldalunkat