Újabb vádak várhatnak a bukott Quaestor-vezérre

Brókerügyek Korrupció Quaestor Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://www.portfolio.hu/befektetes/allampapirpiac/ujabb_vadak_varhatnak_a_bukott_quaestor-vezerre.247401.html

A Quaestor-botrány alapügye, vagyis a csalás és sikkasztás már bírósági szakaszban van, pénzmosás, csalás, hűtlen kezelés és okirat-hamisítás miatt azonban még nyomoznak a hatóságok – értesült a Magyar Nemzet.

Portfolio Tanácsadó Központ – A jövő lehetőségei itt kezdődnek. Vagyon – profi megoldások
Tavaly január 29-én csalás és sikkasztás miatt nyújtott be egy 1548 oldalas vádiratot Tarsoly Csaba és tíz társa ellen a törvényszékre a Fővárosi Főügyészség – öt vádpontban 5458 rendbeli csalást és sikkasztást rónak 11 vádlott terhére.

Emellett elkülönítetten nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda négy külön eljárásban, az egyiknek ezek közül ma jár le a határideje, kettőnek májusban, a negyediknek pedig július végén. Indokolt esetben a határidők meghosszabbíthatóak:

  • pénzmosás gyanúja egy külföldi bankkal folytatott tranzakciók kapcsán merült fel, a hatóságok azt vizsgálják, hogy az ügyfelektől elvett pénzeket hogy költötték el, gyanúsított még nincs
  • csalás miatt tíz gyanúsítottat hallgattak ki, ebben az eljárásban a Quaestor Kurázsihoz köthető fiktív, káros ügyleteket vizsgálják, hűtlen kezelés miatt a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet a Quaestornak állampapír-vásárlás címén utalt kifizetéseit vizsgálják, mivel vételi tranzakció nem történt,
  • közokirat-hamisítás miatt abban az ügyben nyomoznak, amikor Tarsoly rövid időre eladta O. Bélának a cégcsoportot, majd visszavásárolta, amikor ez kiderült.

Tarsolyék 25 évet kaphatnak, a bukott Quaestor-vezér most házi őrizetben van.

Lájkold a Facebook oldalunkat