Rendőrök védték a tüntetőktől a fideszes polgármestert – videó

Károsultak Korrupció NOlimpia Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://sztarklikk.hu/kozelet/rendorok-vedtek-a-tuntetoktol-a-fideszes-polgarmestert-video/323638

A MOB mai közgyűlésén Quaestor-károsultak jelentek meg, hogy Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke ellen tüntessenek. A demonstrálók körülbelül húszan lehettek, és többek között azt skandálták: “olimpiamaffia!” – írja a Népszava.

Borkai, Győr fideszes polgármestere miatt jelentek meg a Quaestor-károsultak a helyszínen, hogy a MOB jelenlegi elnöke ellen tüntessenek. Győr ugyanis több szállal kötődik a Ceglédi Zoltán politológus által a rendszerváltás óta eltelt időszak legnagyobb gazdasági bűncselekményének nevezett Quaestor-ügyhöz.

A fideszes város önkormányzata 2015. január 16-án vásárolt államkötvényt a brókercégen keresztül 999 987 373 forint értékben. Borkai emellett támogatta a Quaestor-beruházásként megvalósuló győri stadion és a hozzá kapcsolódó szállodakomplexum megépítését is, sőt, a Quaestor tartotta el az általa felvásárolt győri focicsapatot is. A Quaestor-botrány kirobbanása után az egymilliárd forintnyi államkötvényt zárolták – írja a Népszava.

A XIII. kerületi Helia Hotelben tartott közgyűlésre érkezőket tüntető Quaestor-károsultak várták, akik olyan táblákat tartottak a magasba, amelyeken az állt: “Hol a 210 milliárd? Hol vannak a valódi felelősök?” “A Fidesz-kormány károsultjai vagyunk”. A hvg.hu erről videót is készített:

Lájkold a Facebook oldalunkat