Rogán lekötelezettjei lekapták a kirakatba kiplakátolt üzleti terveiket

Brókerügyek Korrupció Quaestor
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://hvg.hu/itthon/20170329_rogan_lekotelezettjei_lekaptak_a_kirakatba_kiplakatolt_uzleti_terveiket

Eddig keveset lehetett tudni a Nemzeti Otthonteremtési Közösségekről (NOK), amelyekhez tavaly tolt át törvényt néhány nap alatt Rogán Antal minisztériuma, a 444.hu újságírója azonban véletlenül megtudott néhány részletet a tervekről. Szembejöttek vele az utcán, szó szerint kirakatba rakták azokat.

A 444.hu újságírója hétfő délután a Bécsi úti Carion-székház előtt sétált el, akkor vette észre, hogy az utcára néző, kirakatszerű földszinti ablakokat nagyméretű papírokkal fedték be, hogy kintről ne lehessen teljesen belátni. Az úgynevezett flipchartokhoz használt papírok valamelyik brainstormingról maradtak hátra, méghozzá olyanról, ahol a Carion NOK-terveiről volt szó. Eddig síri csönd volt a Nemzeti Otthomteremtési Közösségekkel kapcsolatban, a kiplakátolt papírok alapján viszont biztosan tudni lehet, hogy készül valami az ügyben.

A lap emlékeztet: Rogán Antal minisztériuma tavaly valamiért pár nap alatt áttolt a parlamenten egy törvényt, ami egyrészt Nemzeti Otthonteremtési Közösségek (NOK) néven lakásvásárláshoz legalizálta a korábban gyakorlatilag betiltott fogyasztói csoportokat. Azt is megoldották, hogy csak és kizárólag a Carion, vagy a vezetői által jóváhagyott cég indíthasson ilyet. A törvény megjelenése után másfél héttel már kapta is a cég a hitelt Matolcsy György unokatestvérének bankjától, valahogy megszerezték a Quaestor korábbi kockázati tőkealapját, az egyik carionos tulajdonos pedig a Rogán Antal „találmánya” körüli üzletelésben is benne volt – tették hozzá.

Utoljára tavaly októberben lehetett hallani a Carion NOK-terveiről, de most valami kiszivároghatott. A Bécsi úti épület földszinti ablakait valószínűleg éppen azokkal a papírokkal fedték be ugyanis, amelyeken az volt rajta, min dolgozik éppen a cég.

Például azon, hogy weboldalt indítanak, és valószínűleg CNOK-nak fogják hívni az egész projektet, legalábbis ez lesz a portál URL-jében. A 444.hu munkatársa megnézte, és a cnok.hu domain tulajdonosa valóban a Carion-csoporthoz tartozó fogyasztói csoportos cég. Egy másik papíron arról volt szó, hogyan lehetne a NOK-ot lakástakarékpénztárral kombinálni. Egy következőn pedig azt számolgatták, hogyan jön össze a pénz a tagi befizetésekből és az állami támogatásból.

A 444.hu megkérdezte a Cariontól, hogy az ablakba kitett flipchart papírok tekinthetők-e a cég nyilvánossá tett üzleti terveinek, választ eddig nem kaptak. Kedd délben viszont már nem voltak a papírok a kirakatban.

Lájkold a Facebook oldalunkat