Győri ETO FC és az ETO Stadion

Károsultak Kiemelt hírek Lopás Quaestor Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://www.quaestor.hu/vallalatok/befektetesek/gyori-eto-fc

Cégcsoportunk 2001-ben vásárolta meg az egykori Rába Rt. tulajdonában lévő győri stadiont és a hozzá tartozó több hektáros területet, valamint az 1904-ben alapított, csőd szélére került, első osztályban szereplő Győri ETO FC labdarúgócsapatot. A futballklub komoly adósságállományának rendezése és megmentése után elsőként a klubélet fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt, majd megindult a terület fejlesztésének tervezése.

 

Győri ETO FC logó

A stratégiai tervek 2005-re készültek el, ekkor kezdtük el a stadion újjáépítését, amely 2009-re vált teljessé és alkalmassá a
16 000 néző befogadására. Az ETO otthona az UEFA által minősített stadion, jelenleg Magyarország legmodernebb labdarúgóközpontja, amely több edzőpályájával együtt nemcsak labdarúgó események megrendezésére alkalmas, hanem más szórakoztató programok és koncertek lebonyolítására is. Ezek a bevételek is hozzájárulnak a labdarúgóklub működtetéséhez. A profi labdarúgóklub működtetésén túl más stratégiai célokat is megfogalmaztunk, így az utánpótlásképzés kiemelt fejlesztését és a profi csapat eredményessé tételét. Ennek eredményeképpen hoztuk létre a több mint 400 fiatalt képző utánpótlás-nevelő centrumot.4-ben alapított, csőd szélére került, első osztályban szereplő Győri ETO FC labdarúgócsapatot. A futballklub komoly adósságállományának rendezése és megmentése után elsőként a klubélet fejlesztésére helyeztük a hangsúlyt, majd megindult a terület fejlesztésének tervezése.

 

Győri ETO FC stadion

 

Az ETO Park multifunkciós központ fejlesztésével párhuzamosan a profi labdarúgócsapatunk eredményessége is haladt előre. A cégcsoportunk tulajdonában lévő időszakban elért három bronzérem után a Győri ETO FC a 2012/13-as szezonban – számtalan klubrekordot átadva a múltnak – megnyerte a magyar labdarúgó-bajnokságot, amellyel történetének negyedik bajnoki címét szerezte meg, és kivívta a Bajnokok Ligájában való szereplés jogát. Az immáron négyszeres magyar bajnok és négyszeres magyar kupagyőztes futball csapatunk 2011-ben és 2013-ban is elnyerte a Családbarát Klub címet, 2013-ban pedig Az év szurkolótábora elismerést is kiérdemeltük.

További információ a www.eto.hu oldalon.

Lájkold a Facebook oldalunkat