Az MTI cenzorai putyini módszerekkel letiltották ezt a nyilatkozatot, de itt elolvashatod

Agymosás Korrupció Valódi hírek
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://ellenszel.hu/2016/10/26/az-mti-cenzorai-putyini-modszerekkel-letiltottak-ezt-a-nyilatkozatot-de-itt-elolvashatod/

Az Ellenszél postacímére Ujhelyi István sajtóosztályáról érkezett az a nyilatkozat, amit az EP-képviselő adott ki, az alábbi kísérőszöveggel:  Sajnálatos módon az MTI szerkesztői nem engedték, hogy a távirati iroda tudósítson róla. Így abban bízom, hogy a segítségetekkel minél több helyre el lehet juttatni a tartalmát. Tekintettel arra, hogy Magyarországon a sajtószabadság megnyirbálásának legfőbb fokát értük el az utóbbi néhány hónapban, minden letiltott, elhallgatott nyilatkozatról, tudósításról, cikkről be fog számolni az Ellenszél, hogy minél nagyobb réteghez juttathassuk el azt.

 

„A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát. Azt a hazug pártot és politikát is utolérték, amelyet Orbán Viktor képvisel” – fogalmazott rendkívüli, strasbourgi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István. Az MSZP európai parlamenti képviselője elmondta: az elmúlt napokban „botrányos pillanatokat” éltek át az európai porondon a Fidesz és az Orbán-kormány képviselői.

Ujhelyi szerint az Európai Néppárt keddi frakcióülésén a konzervatív pártcsaládba tartozó Jean-Claude Juncker bizottsági elnök személyesen kérte számon a fideszes EP-képviselőket azért az EU ellen uszító politikáért, amelyet a magyar kormány az utóbbi hónapokban közpénz-milliárdokból csúcsra járatott.

 

„Több, jelentős súllyal rendelkező képviselő – például olaszok, németek – jelezte a vitában, hogy elegük van abból az uszító EU-ellenes politikából, amely vírusként terjed Európában” – fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: szerda reggel pedig attól volt hangos az Európai Parlament, hogy Manfred Weber néppárti frakcióvezető eddig nem látott módon mosta meg a fejét a magyar igazságügyi miniszternek, Trócsányi Lászlónak azért, ami Magyarországon történik.
Az MSZP politikusa emlékeztetett arra is, hogy ezen a héten szavazott az EP arról a javaslatról, amelynek értelmében az EU nem csak konkrét uniós jogszabályok megsértésével, hanem a demokráciát, a jogállamiságot és az alapvető jogokat érő súlyos fenyegetésekkel, illetve azok kockázatával is érdemben foglalkozhat. A javaslatot a néppárti frakció nagy többsége is támogatta, egyedül a fideszes képviselők szavaztak ellene. Erről korábban az Ellenszél is beszámolt.

„Nem véletlen, hogy elszigetelődnek és a pártcsaládjukhoz tartozó Juncker, Tusk és Merkel után már a néppárti képviselők is elhatárolódnak a Fidesz politikájától. Eddig magyarázhatták, hogy Magyarországon sajtószabadság van; magyarázhatták, hogy szabályosan költik el az euro-milliárdokat; magyarázhatták, hogy független az igazságszolgáltatás és, hogy valódi demokrácia van; az illiberális államot építő Orbán végérvényesen lebukott” – fogalmazott strasbourgi sajtótájékoztatóján Ujhelyi István.

Arra buzdítalak, hogy oszd meg te is minél több helyen ezt a nyilatkozatot, hogy ne a Magyar Távirati Irodán múljon annak publicitása! Ne hagyjuk, hogy elvegyék a sajtó szabadságát!

Lájkold a Facebook oldalunkat