Nem hagyjuk a CEU-t! – I stand with CEU!

Breaking News Politika Tüntetések Valódi hírek
Oszd meg másokkal is

Momentum meghívó

[HU] 2018-ra eljutottunk oda, hogy a saját kormányunk akar elüldözni minket a hazánkból. Elüldözik a tudást, és vele magyarok százezreit, hogy azok Magyarország helyett más országokat vigyenek előbbre. Felégetik a jövőnket, és a csőd szélére sodorják Magyarországot. 

És most elüldözik Európa egyik legjobb egyetemét is, a CEU-t. Mert félnek a tudástól, és mert félnek a kritikusan gondolkodó emberektől. 

Ott, ahol a kormány egyetemeket üldöz el az országból, egyetemi szakokat tilt be, oktatókat lehetetlenít el, ott semmi és senki nincs biztonságban. Nem ülhetünk ölbe tett kézzel, mert bárhol utolérhetnek, bárhova utánunk nyúlhatnak. Bármit lerombolhatnak, ami az útjukba kerül.

Nekünk, magyar fiataloknak választanunk kell: hagyjuk magunkat elüldözni, vagy kezünkbe vesszük a sorsunkat, megszervezzük magunkat, és a történelem szemétdombjára száműzzük ezt a rezsimet. 

Mutassunk meg, hogy nem félünk. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a CEU-t. Mutassuk meg, hogy nem adjuk a jövőnket, és mutassuk meg, hogy nem vehetik el az országunkat! 

➡️ Találkozzunk pénteken 18:00 órakor a CEU előtt, a Nádor utca 9-nél. ⬅️

A rendezvényt a Momentum Mozgalom nevében Béni Kornél szervezi.
—————————————————————————————

[EN] The Hungarian government is afraid of critical thinking. They are putting one of our top Universities against the wall. In a country, where the government is chasing universities, banning education programs, and silencing academics, nothing is granted and nobody is safe! 

We have to choose: are we going to allow ourselves to be chased by this government, or do we get the destiny in our hands? 

We are not afraid and we are going to show it! Let them know we are not allowing CEU to leave. Let them know that we will not give up on our future and the future of this country! This is not only about CEU, this is about freedom, this is about democracy!

➡️ Let’s meet on Friday at 6pm in front of CEU at Nádor utca 9. ⬅️

Tüntetés naptár

 

Lájkold a Facebook oldalunkat