Quaestor-botrány: három tárgyalás is lesz a héten

Korrupció Szíjjártó Péter Tarsoly Csaba
Oszd meg másokkal is

Forrás: http://24.hu/fn/gazdasag/2017/09/11/quaestor-botrany-harom-targyalas-is-lesz-a-heten/

Három tárgyalást is tart a héten a bíróság a Quaestor-ügyben – írta a Magyar Idők. Az ítélkezési szünet utáni folytatásban a vád koronatanújának vallomására reagálhatnak a vádlottak.

Kámory Ferenc, koronatanú, a Quaestor egykori pénzügyi igazgatója kollégáira tett terhelő vallomást. Azt mondta, Májer Zsolttól kapta az utasításokat, mindennap beszélt vele, ő pedig kiválasztotta, milyen értékpapírt kell eladni. Májer Zsolt, az ügy harmadrendű vádlottja a vádhatóság szerint a sikkasztási rendszer „szellemi atyja” volt.

A cég második legfontosabb döntéshozója szerint csak néhányan tudtak arról, pontosan hogyan is működött és mi volt a funkciója a brókerrendszernek, így az alkalmazottak többsége csak „tette a dolgát”. A tanú vallomása azért kulcsfontosságú, mert a vádhatóság az általa elmondottak alapján állította össze a vádiratot a Tarsoly Csaba vezette bűnszervezet működéséről. A bírónő viszont kétségesnek nevezte, hogy valaki, aki éveken át egy cégnél dolgozik, ne tudja, hogy mi az, amit napi szinten csinál. – Tilos volt róla beszélni – reagált Kámory.

 

Lájkold a Facebook oldalunkat